Zimski sportovi

Pobjede Slovenije i Kazahstana

Martina Oštrić • srijeda, 15.04.2009.
Pobjede Slovenije i Kazahstana
Foto: Goran Markuš

Reprezentacije Slovenije i Kazahstana ubilježile su pobjede u današnjim utakmicama Svjetskog prvenstva divizije 1 u Litvi. Slovenija je rezultatom 2:1 pobijedila Japan, koji se ovim porazom oprostio od borbe za ulazak u elitnu diviziju, dok je Kazahstan očekivano nadvisio Australce 13:2...

Današnji dan na svjetskom prvenstvu u hokeju otvorili su reprezentacije Slovenije i Japana. Slovenci su poveli vrlo rano, već u šestoj minuti. Milovanović i Rodman asistirali su Andreju Hebaru koji je svoju momčad doveo u vodstvo.

Druga trećina pokazala je nešto agresivnije lice japanske reprezentacije. U četvrtoj minuti nastavka, s dvojicom igrača više Aron Keller puca s plave crte, te matira slovenskog golmana Andreja Hočevara. Ipak, Slovenci se nisu dali, te već u sljedećoj minuti dolaze do novog vodstva. Krivac za drugi pogodak je Musić, koji je, u trenutku dok je njegova momčad imala igrača manje na ledu, iskoristio grešku japanske obrane, te kontrom donio pobjedu svojoj momčadi.

Vezane vijesti

Ostatak utakmice protekao je u pokušajima japanske momčadi da izjednači rezultat eventualno dođe do boda. Japanski trener Mark Mahon pri kraju je utakmice izvukao golmana, no unatoč šestorici Japanaca na terenu, i praznoj mreži, ni jedna ni druga momčad nije uspjela zatresti mrežu.

U drugoj utakmici dana Kazahstan je očekivano pobijedio Australiju. U ovoj se utakmici unaprijed znao pobjednik, s obzirom da je Kazahstan jedan od pretendenata za elitnu diviziju, dok se Australija bori za opstanak. Jedina nepoznanica bila je koliko će se puta tresti australska mreža.

Kazahstanci su se ispucali već u prvoj trećini, a prvi je gol pao u četvrtoj minuti - uspješan je bio Savchenko. Do kraja trećine australski je golman Matt Ezzy još četiri puta vadio pločicu iz mreže. Pogađali su bili Rymarev, Krasnoslobotsev, Starchenko i Belyayev.

Druga trećina nije ponudila preveliku atraktivnost. Kazahstanci su tresli mrežu Australaca tek dva puta - uspješni su bili Vorontsov te ponovno Rymarev. Ekzhibicijski meč svojom se putanjom nastavio i trećoj trećini. 27 sekundi u trećoj trećini Gavrilin postiže svoj prvi pogodak na utakmici, a šest minuta kasnije Australija dolazi do prvog pogotka na utakmici. Uz asistenciju Seymoura Mitchell Villani postiže prvi gol na utakmici za svoju reprezentaciju.

Do kraja utakmice zabijali su još Krasnoslobotsev i Belyayev dva puta, te po jednom Starchenko za Kazahstan, te Upton za Australiju.

Zadnjeg dana Svjetskog prvenstva, u petak, mnoge će stvari biti jasnije. Nakon utakmice Hrvatske i Australije koja je na rasporedu u podne, znat će se koja će se reprezentacija sljedeće godine natjecati u diviziji 2. S druge strane, jedine dvije neporažene reprezentacije, Slovenija i Kazahstan, odigrat će utakmicu koja će jednoj od reprezentacija donijeti ulazak među hokejašku elitu.

Svjetsko prvenstvo, divizija 1, skupina A:
Slovenija - Japan 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Kazahstan - Australija 13:2 (5:0, 2:0, 6:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!