FA kup, polufinale, 18.04.2009, 18:15 h
Arsenal
Arsenal 1:2 Chelsea
Chelsea

Chelsea prvi finalist FA kupa

Marin Vuković • subota, 18.04.2009.
Chelsea prvi finalist FA kupa
Foto: EPA

Pobjedom nad Arsenalom u prvoj polufinalnoj utakmici FA kupa Chelsea se na prepunom Wembleyu plasirao u veliko finale, a tamo će čekati pobjednika iz sutrašnjeg dvoboja Manchester Uniteda i Evertona.

Nogometaši Chelseaja prebrodili su loše otvaranje utakmice i pogodak zaostatka, preokrenuli utakmicu s Arsenalom i na kraju izborili finale engleskog FA kupa. Nakon vodećeg pogotka Thea Walcotta, pobjedu Bluesima donijeli su Florent Malouda i Didier Drogba, ali i vrlo loš dan Arsenalova vratara Lukasza Fabianskog. Premda su postojale naznake kako bi mogao sjediti barem na klupi, Eduarda da Silve nije bilo u konkurenciji za sastav Arsenala.

Osim prilike na samom početku utakmice koju je pogreškom zakuhao danas neuvjerljivi vratar Arsenala Lukasz Fabianski, Chelsea u uvodnih pola sata nije pokazao gotovo ništa. Arsenal je sakrio loptu i tražio put k vratima Petra Čecha, a svoju su priliku dočekali u 18. minuti.

Na lijevoj strani kombinirali su Emmanuel Adebayor i Kieran Gibbs, potonji je ubačajem pronašao Thea Walcotta, a ovaj volejem spremio loptu u mrežu Chelseaja. Lopta je na putu prema golu u ruku udarila Ashleya Colea, promijenila smjer i prevarila Čecha.

Gotovo iz ničega Chelsea se u utakmicu vratio u 33. minuti, nakon dugog dodavanja Lamparda za Florenta Maloudu. Francuz je lijepo ukrotio loptu i kroz noge svoga čuvara poslao loptu u bliži kut Arsenalova gola. Do kraja poluvremena Plavi su mogli u potpunosti preokrenuti utakmicu, ali udarac Nicolasa Anelke zaustavila je vratnica.

U drugom poluvremenu vidjeli smo igru s puno tempa, ponekad i pregrubih poteza, ali i manje konkretnih prilika. Ipak, u samoj završnici utakmice vidjeli smo i pogodak koji je odlučio utakmicu i putnika u finale. Dugu loptu Franka Lamparda odlično je primio Drogba, zaobišao nepotrebno i nepravovremeno istrčalog Fabianskog i gurnuo loptu u praznu mrežu za konačnih 2:1.

Chelsea će u finalu igrati protiv pobjednika sutrašnjeg ogleda između Manchester Uniteda i Evertona, koji je na rasporedu u 17 sati, također na travnjaku središnjeg engleskog stadiona Wembleya.

FA kup

polufinale

Arsenal1:2Chelsea
Manchester United2:4 **Everton

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!