Nogomet

Riječani oprezni pred Zagreb

Zoran Zdelar, Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.04.2009.
Riječani oprezni pred Zagreb
Foto: Sandro Donda

Nogometaši Rijeke s popriličnim oprezom dočekuju utakmicu sa Zagrebom. Rubčić se nada osvajanju tri boda, ali istovremenu napominje da je ovo jedna od najtežih utakmica za njegovu momčad...

Riječani se nadaju da danas u dvoboju s nimalo neopasnim Zagrebom mogu stići do nove pobjede kako bi uspješno nastavili svoju borbu za izlazak u Europu iduće sezone, a konkurencija je prilično velika.

Robert Rubčić uvjeren je da je ovo najteža utakmica za njegovu momčad do kraja sezone. "Osam kola je do kraja, a ova utakmica je najteža u nizu koji slijedi jer Zagreb je mlada i nezgodna ekipa koja igra brzo i moderno. U utakmici na Poljudu su prezentirali moderan nogomet i ovo je najteža utakmice, one protiv Dinama i Hajduka su najlakše. Naša obveza je pred našim navijačima pobjeđivati uz maksimalnu angažiranost i trku", smatra strateg Rijeke.

Tjedan koji danas završava stvorio je mnogo problema treneru Rijeke, mnogo igrača se ozlijedilo ili razboljelo. Velimir Radman tako ovog puta neće stati između vratnica, već će ga zbog ozljede zamijeniti Mance. Na klupi će se zbog lakše ozljede naći i Hrvoje Štrok. Otprije nedostaju Miladin i Budicin, a Kreilach je suspendiran zbog trećeg žutog kartona.

"Nema mjesta žaljenju jer oni koji će istrčati će biti puni motiva. Moramo staviti iza sebe niz domaćih pobjeda jer je ova utakmica jako bitna za sve nas i smjernica pred susrete sa direktnim konkurentima. Sigurno da pred ovakav susret mora postojati lagana nervoza i to je pozitivno", rekao je Rubčić i dodao da se nada ovog puta boljem odazivu gledatelja.

Nogometaši Luke Pavlovića na Kantridu putuju osokoljeni pobjedama nad Varteksom i Osijekom, a upravo je riječki stadion mjesto na kojem su “bijeli” upisali prva tri boda u tekućoj sezoni. No bez obzira na statistiku koja donekle ide na ruku Pjesnicima, Pavlović i bod iz Rijeke smatra pozitivnim rezultatom.

Iako je riječ o direktnim protivnicima za poziciju koja vodi u Europu. "Ne bih uopće spominjao to četvrto mjesto i Rijeku kao konkurenta. Mi smo u igri napravili pomake i uspjeli je disciplinirati, a sad nam je cilj disciplinirati rezultat, odnosno steći kontinuitet pozitivnih rezultata. To će doći kvalitetnom igrom, mentalnom izdržljivosti i time da igrači u sebi ne ostave rezerve, da se na terenu potpuno istroše. Znalo se dogoditi da smo bili zadovoljni igrom, ali to rezultat nije popratio. Upišemo dvije pobjede, pa dvije izgubimo, pa zaredamo tri remija, moramo tu našu igru i konkretizirati u smislu bodova. Previše smo lutali s rezultatima."

Slično je ove sezone igrala i Rijeka, no trener Pjesnika samo biranim riječima govori o momčadi Roberta Rubčića. "Moram reći kako je Rijeka dobra momčad sa igračima poput braće Sharbini, Štroka, brzih Matka i Novakovića, igračima koji su jaki, koji znaju. Osim toga, imaju trenera i ljude u stručnom stožeru koji se razumiju u svoj posao, momčad im izgleda disciplinirano i odgovorno kroz taktičke zahtjeve. Mi u Rijeku putujemo s namjerom igrati našu igru, ne vjerujem da je način jurnuti u napad jer to može i naše protivnike gurnuti u priliku, ali idemo s nadom da tamo možemo uspjeti."

Nakon dva susreta koje su "bijeli" odigrali u identičnom sastavu na Kantridi će ipak biti promjena. Najbolji klupski strijelac Davor Vugrinec jučer je odradio trening s ostatkom momčadi i iako njegovo stanje još može napredovati, u ovome trenu mjesto u napadu, uz standardnog Krstanovića, pripada Davoru Piškoru. Kartoniran je kapetan bijelog sastava Matija Špičić kojega će na lijevom krilu zamijeniti povratnik u sastav Josip Jurendić.

"Puno se pričalo o standardiziranju sastava, odnosno o rotacijama na koje smo se mi odlučili. Kako bih ja došao do Šovšića ili Celjaka da sam već na pripremama odabrao standardnih jedanaest? Jednako tako, ne možemo o Šovšiću donositi sud na temelju nekoliko susreta, treba mu dati prilike u kontinuitetu da pokaže koliko može. Ali to ne znači da su Oršulić i Jugović otpisani, nema govora o tome, i oni su u jednom natjecateljskom ritmu (op.a. prijateljske utakmice ponedjeljkom) i u bilo kojem trenu mogu ući u početni sastav. To je upravo ono što smo željeli postići, meni zbog kartona ili ozljeda nikada neće faliti dva ili više igrača, ja ih imam. Tako niti sada neću reći da mi Špičićev izostanak predstavlja problem, imam igrače koji ga mogu zamijeniti."

T-Com 1. HNL, 26. kolo: Rijeka – Zagreb 16.30h

Rijeka: Mance - Novaković, Čagalj, Cerić, Dabac - Landeka, Pamić, Fernandez - Anas Sharbini, Križman, Ahmad Sharbini.

Zagreb: Škorić - Celjak, Kartelo, Ivanković, Pejić - Mujdža, Parlov, Šovšić, Jurendić - Krstanović, Piškor

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

26. kolo

Inter-Zaprešić0:2Hajduk
Sesvete0:4Dinamo
Zadar0:1Slaven Belupo
Varaždin2:2Šibenik
Rijeka2:0Zagreb
Cibalia1:1Osijek
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!