Nogomet

Svi spremni za akciju

Ivana Strahija • srijeda, 22.04.2009.
Svi spremni za akciju
Foto: Ivana Strahija

U utorak je svoje prvo zasjedanje imao novi Izvršni odbor Nogometnog kluba Varteks, a nadu u rješavanje gorućih klupskih problema daje izvrstan odaziv članova IO, kao i donesene smjernice za budući rad.

Možda bi trebalo pričekati da euforija splasne prije bilo kakvog komentara, bile su prve primjedbe onih skeptičnijih kolega na nedjeljnom susretu Varteksa i Šibenika, kad je VIP loža stadiona, smještena odmah ispod novinarske, bila dupkom puna. Istina, vidjeli smo mi novinari svašta, ispratili i poželjeli dobrodošlicu upravama i upravama, pa je doza skepse sasvim razumljiva.

No, novoj Upravi NK Varteksa treba dati priliku da se dokaže, pa smo s nestrpljenjem očekivali i prvi sastanak članova Izvršnog odbora. Iznenadio nas je odaziv, 15 od 18 članova, ona trojica koja nisu došla ispričala su se. Kao drugo, sastanak je bio ekspeditivan, sat i 15 minuta bilo je dovoljno da se odrede smjernice djelovanja.

Besplatno na Dinamo

Kako bi i Varaždincima Varteks dokazao da živi i dio je povijesti upravo baroknog grada, za utakmicu sezone, nedjeljni dvoboj s Dinamom, predviđene su i besplatne ulaznice. Izvršni odbor donio je odluku o ponovnom otvaranju istočne tribine za sve navijače, a besplatne karte dijelit će se od četvrtka na blagajni stadiona te u Suvenirnici Varaždinskih vijesti na Korzu. Karte će dijeliti i igrači NK Varteksa na glavnom, i da to odmah kažemo, novouređenom trgu u subotu od 11 i 30 do 12 i 30 sati.

"Najpreča nam je financijska stabilizacija kluba", kazao je za Sportnet.hr predsjednik NK Varteksa Zlatko Horvat. Naše je logično pitanje bilo – ako nije u tome uspio (u onoj mjeri u kojoj je želio) bivši predsjednik, renomirani poduzetnik Ivan Topolnjak, kako će nastupati nova Uprava?

"Sročili smo okvirni plan skupljanja sredstava. Idemo na novi vid marketinga, koji prepoznaje činjenicu da marketing nije samo uzimanje već i davanje. Želimo da naši sponzori imaju koristi od kluba, a moram reći i da nam je cilj privući ih što veći broj, ne samo velikih, nego i malih, jer smatramo da svatko ima pravo uživati u renomeu najjačeg varaždinskog brenda. Samo svi zajedno možemo Varteks vratiti na financijski stabilne noge", rekao je Horvat.

Detalje Marketinškog plana trebali bismo doznati uskoro, jer su članovi Izvršnog odbora Romano Puček, Davor Mašić, Goran Lučev te direktor Kluba Branko Janžek zaduženi do iduće sjednice razraditi prijedlog sastava Marketinške komisije i program rada.

Ono što pak muči nogometne kibice u Varaždinu je neriješen status velikog broja igrača, kojima ugovori ističu u lipnju, prema nekima Klub ima dugovanja, a klima po tom pitanju nije do sad bila baš najugodnija. K tome, Varteks nije dobio licencu za natjecanje u 1. HNL u idućoj sezoni zbog dugovanja prema igračima, pa je rješavanje tog pitanja apsolutna nužnost. "U srijedu ćemo razgovarati s Mujanovićem, Ivančićem, Mađarićem, Lučićem i Papom te pokušati riješiti pitanje tih 350 tisuća kuna. Uz to, imamo spisak igrača do kojeg smo došli u razgovoru s trenerom Draženom Besekom, popis nogometaša koje on želi u svojoj momčadi i iduće sezone i s tim ćemo igračima krenuti u sklapanje novih ugovora", objasnio je novi predsjednik.

Moramo za kraj pohvaliti jedan segment i ovako čisto s novinarske strane. Naime, veseli nas uvelike poboljšana razina kvalitete komunikacije s pripadnicima "sedme sile". Nakon sastanka IO dobili smo naime bez problema izjave, a priopćenje o najvažnijim točkama sastanka već je čekalo u e-mail sandučiću po povratku u redakciju. Za to zaslužuju peticu.

Ostale petice podijelit ćemo kad se počnu ostvarivati zacrtani planovi i konačno počne redoviti pristizati novac na račun varaždinskog prvoligaša. Jer bez novca se svijet, barem onaj nogometni, ne vrti.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!