Košarka

Višnjik dočekuje neporažene "Mrave"

Vedran Babić • subota, 25.04.2009.
Višnjik dočekuje neporažene "Mrave"
Foto: Davor Sajko

Središnji događaj 9. kola A-1 Lige za prvaka odigrat će se danas poslijepodne u Dvorani Krešimira Ćosića, gdje će Zadar dočekati neporaženi sastav Zagreb Crobenza. U ostalim susretima Cibona bi trebala bez problema arhivirati Dubrovnik, dok će Split u Sutinskim vrelima kod Cedevite pokušati prekinuti niz od dva poraza.

U 2. kolu Lige za prvaka Zagreb Crobenz je u Trnskom najavio velike stvari savladavši Zadar 83:76, uz 31 koš najkorisnijeg igrača regionalne lige, Ante Tomića, no sada je vrijeme za naplatu, poručuju iz zadarskog tabora. To je ujedno i jedini poraz Zadra, a iako je svjestan kvalitete Zagrebove momčadi, treneru Zmagi Sagadinu u glavi se vrti samo jedan scenarij, onaj pobjednički.

"Ovo je jedna od ključnih utakmica koja izravno odlučuje o plasmanu za prva tri mjesta. Dolazi nam protivnik koji u ovom trenutku ima najbolju poziciju u ligi, koji još nije poražen i došlo je vrijeme da se to promijeni. Razmišljamo samo o pobjedi", rekao je slovenski stručnjak u najavi utakmice za Zadarsport.com. Prema njegovim riječima, ključ utakmice bit će dobra obrana.

A-1 liga, 9. kolo

Zadar - Zagreb Crobenz (17,30 h)
Cibona - Dubrovnik (18 h)
Cedevita - Split CO (20 h)
Svjetlost - Šibenik (19,30 h)

"Mi se nemamo namjeru upustiti u natjecanje tko će dati više koševa jer bi takva igra više odgovarala našim protivnicima, s obzirom da su njihove osnovne karakteristike izuzetan napadački sistem. Imaju 15-ak igrača od kojih svi mogu igrati na nivou prve lige. U prvoj utakmici Tomić i Žorić su nam zajedno utrpali 44 koša, tako da na njima moramo odigrati jako dobru obranu."

Sagadin je pozvao sve navijače da ih dođu podržati u ovoj veoma važnoj utakmici, a istaknuo je i kako glavni razigravač njegove momčadi, Rok Stipčević, još uvijek nije u sastavu. "Tek je u srijedu s bandažiranom rukom počeo raditi s loptom i vjerojatno će za par dana početi opet normalno trenirati", rekao je Sagadin.

Iz Trnskog, pak, maksimalno respektiraju Zadar, no u Višnjik ne idu s bijelom zastavom. Sedam pobjeda iz sedam utakmica, te pobjeda u prvoj utakmici prije mjesec dana, dovoljni su razlozi za optimizam Denisa Bajramovića i njegove momčadi. Unatoč tome, trener "Mrava" oprezan je u najavi dvoboja.

"Sudeći prema trenutnom stanju na tablici, ova utakmica je derbi. Mi u Zadru moramo voditi računa da izgubimo manje od sedam poena razlike, jer bi nas u nekom krugu na kraju ligaškog dijela prvenstva to moglo dovesti do povoljnije pozicije pred doigravanje", mišljenja je Bajramović, koji napominje kako u Zadru nitko ne može biti favorit.

"Vjerujemo u svoje sposobnosti i snagu, kako momčadsku tako i individualnu, ali isto tako imamo i veliku dozu respekta i opreza."

Zagrebački sastav bit će kompletan izuzev mladog Drezge, no sve navijače obradovat će vijest o povratku veterana Vladimira Krstića, čiji su problemi s virozom stvar prošlosti.

Vjerojatno najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela Lige za prvaka, Dubrovnik, gostuje u Draženovom domu kod Cibone u nadi da će sačuvati obraz protiv superiornijeg euroligaškog suparnika. Cibona je trenutno druga s omjerom 6-1, dok su Dubrovčani upisali tri pobjede i četiri poraza.

U prvoj utakmici "Vukovi" su pregazili domaćina sa 110:76, a ukoliko budu u dobrom raspoloženju, lako je moguće da ostvare jednako uvjerljivu pobjedu.

Nakon dva uzastopna poraza od Zadra i Cibone, košarkaše Splita CO čeka neugodan ispit protiv ipak najvećeg razočarenja Lige za prvaka, Cedevite. Splićani su u prvom dvoboju praktički bez obrana pobijedili sa 103:87, a trijumf u Sutinskim vrelima nameće se kao imperativ ukoliko žele ostati u kakvoj takvoj prilici za jedno od tri mjesta koja dogodine vode u NLB ligu.

Cedevita je dosad ostvarila tek dvije pobjede (Šibenik, Svjetlost) i čak šest poraza, a snovi o playoffu polako postaju sve nestvarniji. Jedino pobjeda protiv Splita i znatno poboljšanje u igri momčadi Srećka Medvedeca mogu izbaciti Tea Čizmića i njegove "žute" s gotovo sigurnog četvrtog mjesta.

U derbiju začelja u Slavonskom Brodu Svjetlost dočekuje Šibenik u potrazi za prvom pobjedom poslije osam poraza.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!