Košarka

Još jedna Cibonina revija

Ivor Krapac • subota, 25.04.2009.
Još jedna Cibonina revija
Foto: FaH

Nova utakmica hrvatskog prvenstva u kojoj je unaprijed bilo jasno tko će slaviti donijela je novu Ciboninu pobjedu na domaćem parketu. Dubrovnik se dobro držao u prvih deset minuta, no već u drugoj četvrtini nestala je sva neizvjesnost...

Cibona će pobijediti, samo je pitanje s koliko. Svima je bilo jasno što će se dogoditi ovog popodneva u Draženovom domu, a odgovor na drugo pitanje je 36 razlike - završilo je sa 115:79. Na koncu, bez ikakvih problema i u skladu s očekivanjima, iako je Alan Anderson ovog puta proveo svih 40 minuta na klupi.

Prva četvrtina prošla je u čistom haklu, bez prave obrane na bilo kojoj strani. Dubrovnik vjerojatno nije ni mogao zadržati Cibose, a na drugom kraju terena ostao je dojam da se Perasovićevim igračima jednostavno nije dalo čvršće - gosti su imali dovoljno prostora i u takvom odnosu snaga na prvi dvominutni predah otišli sa samo tri poena zaostatka (36:33).

Iz tih prvih deset minuta upamtit ćemo Zubčića u startnoj petorci, ali bez većeg učinka, raspoloženog Lučića u gostujućim redovima i bijesnog Velimira Perasovića koji je rano zaradio tehničku buneći se zbog nedosuđenog prekršaja nad Homanom pod Ciboninim obručem.

Uz Lučića, Dubrovčani su se u napadu mogli osloniti i na Vranješa i Prejeana, dok su Cibose u tom razdoblju vodili Kus, Rozić i Homan, a u završnici četvrtine pomogao je i Troha, koji je nedugo po ulasku na parket utrpao dvije trice.

Nakon neizvjesnih prvih deset minuta, stvari su se počele lomiti u drugoj dionici. Bilo je potrebno tek nešto više presinga Cibone, uz početak na suparničkoj polovici, da se gosti nekoliko puta slome, izgube tri-četiri lopte u nizu, što je Perasovićeva momčad iskoristila za brzu seriju od 7:0 i odmak do 43:33 na isteku 12. minute.

Gosti su nedugo potom odgovorili svojom mini-serijom od 6:0 za smanjenje na samo 47:41 sredinom četvrtine, ali bliže od toga nisu stigli. Kanonada trica (dvaput Rozić, Prkačin, Calloway) i koš i dodatno Jareda Homana odveli su domaće u bijeg od 21:2 i ogromnih 68:43 na velikom odmoru. Kraj priče, ostatak je bio odrađivanje posla.

U trećoj četvrtini dogodilo se dotad najviših 33 razlike (83:50), a u posljednjih deset minuta stvari su se kretale na približno toliko, bez veće naznake da će gosti barem srezati veliki minus. Štoviše, otprilike minutu do kraja Andrić je zabio tricu za 110:76, a Earl Calloway se polaganjem u zadnjoj sekundi pobrinuo za najvećih i konačnih +36.

Cibose je s 22 poena, devet skokova i pet osvojenih lopti vodio Rozić, dok je Calloway zabio isto toliko, a dodao sedam asistencija i četiri osvojene lopte. Jared Homan upisao je 21 poen i 10 skokova.

Najefikasniji gostujući igrači bili su Lučić (19 poena) i Prejean (16, šest skokova).

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!