Košarka

Triumf revijalno za treće mjesto

Matej Milanović • nedjelja, 26.04.2009.
Triumf revijalno za treće mjesto
Foto: Nikola Movrić

(Iz Bologne za Sportnet.hr Matej Milanović) Triumf je u gotovo revijalnoj utakmici za treće mjesto lagano slavio protiv ciparskog AEL-a. Utakmica koja nije pružila puno rezultatske neizvjesnosti poslužila je tek kao uvod za finalni okršaj Virtusa i Choleta...

Jedva se tristotinjak ljudi skupilo na utakmici za treće mjesto u Eurochallengeu. Utakmica je igrana bez posebnog žara. Tek je navijanje Ciprana dalo do znanja da se ne radi o trening susretu.

AEL je susret počeo sa 5:0, no odmah odgovaraju Rusi sa 8:0 za prednost od tri poena. Rusi su se zatim još jednom serijom odlijepili i na odmor se otišlo sa 29:19 za Ruski sastav kod kojeg je Sergej Toporov ubacio 14 poena. Kod AEL-a je deset poena zabio Quincy Taylor, više od ostatka svoje momčadi.

Već u 15. minuti Toporov je dostigao brojku od 20 poena dok je njegova momčad mirno održavala prednost. Na poluvrijeme se otišlo sa 57:45, nakon što je Triumf imao i +16.

Obrane nisu napravile veliki posao u prve dvije dionice, odnosno bio je očit manjak agresivnosti i napetosti. No, dok je ruska obrana još djelovala koliko toliko solidno, ona od AEL-a nije napravila ništa konkretno u 20 minuta.

Nakon samo tri minute drugog poluvremena Ciprani serijom 7:0 zaostaju tek pet razlike. Do 27. minute Triumf vraća prednost od 14 razlike sa vlastitom serijom od sedam poena za 68:54. Krajem četvrtine Ernest Bremer zabija za +20 ruskog sastava, 80:60, a do zadnjeg odmora samo su jedan poen dodali igrači AEL-a.

U 33. minuti Triumf je stigao do 88:63 i počeo igrati daleko opuštenije, znajući da je susret praktički gotov. Ciprani su to pokušali kazniti serijom 12:0, no više od toga jednostavno više nisu mogli i Triumf je bez prevelike muke slavio 94:82.

Toporov je ostao najbolji kod svojih sa 20 poena i bez promašenog fulanog šuta, no uz 11 slobodnih bacanja. Odmah za njim Bremer sa 19. Po skokovima najbolji Marcus Goree sa sedam. Kod Ciprana Taylor 19 poena, Goran Jeretin 18, Haris Mujezinović šest skokova.

Triumf je imao 50 posto realizacije za tri poena, protiv samo 22.2 posto AEL-a koji je šutnuo samo dvije trice manje od protivnika. Ciparski je sastav utakmicu izgubio i na skokovima kojih su sakupili 13 manje od protivnika.

Eurochallenge, završnica

za 3. mjesto

Triumf94:82Proteas EKA AEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurochallenge, završnica

za 3. mjesto

Triumf94:82Proteas EKA AEL

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!