Košarka

Kunter: "Došli smo po naslov"

Matej Milanović • nedjelja, 26.04.2009.
Kunter: "Došli smo po naslov"
Foto: Nikola Movrić

(Iz Bologne za Sportnet.hr Matej Milanović) Trener i večeras najbolji igrač Choleta smatraju da je momčad dala sve od sebe, ali nisu ponosni na ovo finale. Obojica se slažu da vrijede samo pobjede i u porazu se može biti sretan trudom, ali ne i biti ponosan na njega...

Trener Choleta Erman Kunter nije htio tražiti nikakve isprike za poraz, pa ni faul koji je vjerojatno napravljen na Nandu De Colou prilikom trice koja je mogla donijeti pobjedu Francuzima: "Moguće je da je na onom zadnjem šutu bio prekršaj na De Colou, ali ne znam to sa sigurnošću. On mi je naravno rekao da je bio. Ali, nije zapravo ni bitno, utakmica je gotova. Riješena stvar."

Turski je stručnjak jedan od razloga poraza pronašao u mladosti i neiskustvu njegovog sastava: "Imali smo problema na početku utakmice. Igrači su nam mladi i treba im vremena za privikavanje na situacije. Teško je njima shvatiti kako treba igrati obranu u pojedinim trenucima i dok su oni pohvatali sve konce već je bilo kasno."

Kunter nije bio zadovoljan konačnim ishodom i za razliku od mnogih trenera ne smatra da nema razloga biti biti sretan ako ste izgubili susret: "Izgubili smo. Došli smo osvojiti naslov tako da ja ne mogu biti ponosan. Nema veze što smo došli na šut od pobjede. Znam da možemo igrati bolje. Promašili smo nekoliko pokušaja previše. Rano smo ušli u probleme s prekršajima, posebno naših visokih igrača. Ja mogu biti ponosan na trud, ali mi smo profesionalci. Izgubili smo i samo to će biti u knjigama, nitko se neće sjećati da je Cholet igrao dobro."

Trener je na kraju ipak našao svjetlu točku u ovom Final Fouru: "Dobro radimo. To se barem moglo vidjeti. Imamo talente u momčadi i ovaj rezultat daje nam energiju i volju za rad i za poboljšanje u budućnosti."

Na konferenciju za novinare došao je i mladi francuski talent Nando De Colo. U petak se nije previše iskazao, ali dalo se vidjeti da ima ono nešto što velike igrače čini drugačijim od ostalih. Večeras je bio daleko bolji. Trudio se na obje strane terena, uzimao je rizik kad god je trebalo.

Nekoliko važnih šuteva nije ubacio i zbog toga je postao tragičarom večeri iako je zabio najviše poena na utakmici. No, ako ovako nastavi teško će ga Cholet još dugo imati u svojim redovima. Igrač je odmah obrazložio što je po njemu bio glavni problem: "Naša agresivnost izašla je na vidjelo tek u završnim minutama i to me čini tužnim. Da smo cijelu utakmicu igrali tako tko zna što bi bilo. Ovo su važne utakmice. svaka greška se broji. Mi smo se malim greškama našli na -10 i previše smo se istrošili u nadoknađivanju zaostatka."

De Colo smatra da su on i suigrači ostavili srce na parketu i da više od toga nisu mogli dati, no ni on, baš kao ni njegov trener, ne smatra da mogu biti ponosni na sebe: "Trudili smo se. Pokušali smo sve dati od sebe. Ipak, na kraju smo izgubili. Samo je to važno i u konačnici nema smisla pričati o ponosu ovim nastupom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!