Rukomet

Valladolid poražen u Švicarskoj

Matej Milanović • nedjelja, 26.04.2009.
Valladolid poražen u Švicarskoj
Foto: EPA

Od dva švicarska kluba u polufinalu Kupa kupova očekivala su se dva glatka poraza protiv Nordhorna i Valladolida, no dok su Nijemci sa Schaffhausenom teškom mukom ipak pobijedili, Španjolci su iznenađujuće poraženi od Amicitije iz Züricha...

Čak dva švicarska kluba stigla su do polufinala Kupa kupova. Oba su sastava danas igrala doma protiv daleko renomiranijih protivnika i očekivalo se rješenje pitanja finalista već u ovom susretu, no nije baš završilo tako.

Kadetten Schaffhausen izgubio je samo dva razlike od Nordhorna. Na poluvremenu su Švicarci držali izjednačen rezultat, a tek u drugom dijelu su gosti uspjeli doći do prednosti i pobijediti s 30:28. Dva razlike nije puno, no Nordhorn na svom terenu ne bi smio imati velikih problema.

Za Schaffhausen je Liniger zabio osam golova, a kod Nordhorna je Stojković ubacio devet lopti. Goran Šprem bio je jako dobar sa sedam pogodaka.

Dok se Nordhorn namučio, ali pobijedio, Valladolid je priredio veliko iznenađenje porazom u Zürichu. Domaća je Amicitia do poluvremena skupila dva gola prednosti, 17:15. U nastavku su imali i po šest razlike, no na kraju je završilo 35:31.

Bez obzira na poraz, Valladolid ostaje favorit i stvarno je teško zamisliti da bi Španjolci mogli pobijediti s manje od četiri razlike na svojem terenu, no Švicarci imaju i psihološku, osim rezultatske prednosti.

Za domaću momčad Schmid je zabio 12 pogodaka od čega dva sa sedam metara, a goste je predvodio Milosavljević sa sedam golova od kojih jedan sedmerac.

Kup kupova, polufinale, prve utakmice:
Kadetten Schaffhausen - Nordhorn 28:30
Amicitia Zürich - Valladolid 35:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!