Završnica, polufinale, 26.04.2009, 17:30 h
Kiel
Kiel 37:23 Rhein-Neckar Löwen
Rhein-Neckar Löwen

Zebre "pojele" Lavove

Ante Jukić • nedjelja, 26.04.2009.
Zebre "pojele" Lavove
Foto: EPA

Rukometaši Kiela napravili su veliki korak prema plasmanu u finale ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, budući da su večeras, u prvom polufinalnom ogledu, s visokih 37:23 svladali Rhein-Neckar Löwen. Najefikasniji pojedinac u redovima pobjedničke momčadi bio je Filip Jicha, koji je postigao 12 pogodaka...

Surova stvarnost možda zebrama ne daje ni najmanje šanse u dvoboju s lavovima, no kad je rukomet u pitanju - uloge su bitno izmijenjene. Moćni Kiel, predvođen nedavno okrunjenim svjetskim prvacima iz Zagreba, Thierryjem Omeyerom i Nikolom Karabatićem, bio je uvjerljiv u prvoj rundi "svenjemačkog" polufinala Lige prvaka, tako da će uzvrat u Mannheimu biti tek puka formalnost. Zebre su večeras slavile s visokih 37:23, u utakmici čije prvo poluvrijeme može poslužiti kao ogledni primjer onoga kako bi moderan rukomet trebao izgledati.

"Pogurani" gromoglasnom podrškom više od deset tisuća gledatelja u dupkom ispunjenoj Sparkassen-Areni, domaćini od prve minute kreću silovito. Ne može se reći da su Lavovi u tim trenucima igrali loše, no ubitačan tempo Zebri jednostavno nisu mogli pratiti. U 20. minuti već je +8 (15:7), a do odlaska na odmor prednost je narasla na gotovo nestvarnih 20:8! Čak 20 postignutih pogodaka u 30 minuta igre i 12 golova prednosti Kiela, tko bi rekao da se ovdje radi o polufinalu Lige prvaka...

Očekivati da će Kiel i u drugom dijelu nastaviti istim tempom bio je nerealno, no iznenađenje je svakako bila činjenica da su "crno-bijeli" u nastavak ušli dosta nervozni, iako razloga za to nikako nije bilo. "Pokupili" su domaćini, stoga, nekoliko nepotrebnih isključenja, a Lavovi su to objeručke prihvatili, spustivši se u 45. minuti na sasvim solidnih 26:19.

Ipak, vidjevši da bi "vrag mogao odnijeti šalu", domaćini ponovno ubacuju u višu brzinu i odlaze na konačnih 37:23, prednost koju Löwen može nadoknaditi samo u nekom ludom scenariju. Najviše je pogodaka, njih 12, u večerašnje slavlje Kiela ugradio sjajni Filip Jicha. Uzvrat u Mannheimu na rasporedu je već za četiri dana.

Završnica

polufinale

HSV Hamburg29:30Atletico de Madrid
Kiel37:23Rhein-Neckar Löwen
Rhein-Neckar Löwen31:30Kiel
Atletico de Madrid33:31HSV Hamburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!