Završnica, polufinale, 30.04.2009, 19:00 h
Rhein-Neckar Löwen
Rhein-Neckar Löwen 31:30 Kiel
Kiel

Löwenu bitka, Kielu rat

Goran Markuš • četvrtak, 30.04.2009.
Löwenu bitka, Kielu rat
Foto: Davor Sajko

Kao što se i očekivalo Löwen je dao sve od sebe da makar pokuša nadoknaditi velikih -14 iz prvog polufinalnog ogleda, no Kiel je uspio pripitomiti domaćina i unatoč minimalnom porazu plasirao se u veliko finale ovosezonskog izdanja rukometne Lige prvaka...

Vrlo motiviran domaćin žustro je otvorio susret i u uvodnih nekoliko minuta potpuno šokirao goste pobjegavši na sasvim solidnih četiri gola prednosti. Međutim, iskusni Nikola Karabatić smiruje igru, zabija, šalje protivničkog igrača na dvije minute "odmora" nakon čega je još tri puta precizan i prilično nenadano Kiel je u vodstvu.

Iako je nagli preokret pomalo utišao publiku vrlo raspoložen Mariusz Jurasik zabija svoj drugi gol na utakmici i tako vraća Löwen u egal. Prilično izjednačeni nastavak ugrozilo je tek dvostruko isključenje gostujućih igrača, no domaćini to ne uspijevaju iskoristiti i na odmor se odlazi sa minimalnom prednošću Kiela.

Vezane vijesti

Kako im se ne bi ponovile neugodnosti iz prvog poluvremena Kiel vrlo agresivno kreće u nastavku i vrlo rano bježi na solidna tri gola prednosti. Međutim, tada se bude oba golmana i ritam susreta naglo opada.

U ovoj situaciji puno se bolje snalazi domaćin koji na leđima probuđenog Gudjon Valur Sigurdssona radi 5:1 seriju što dovodi do novog izjednačenja. Iako gosti vrlo brzo odlaze na +2 Löwen se još brže vraća u egal da bi Sigurdsson još jednom zabio za prvo vodstvo svoje momčadi u drugom poluvremenu.

Tijekom posljednje tri minute vrlo agresivna gol-za-gol igra dala je naslutiti kako će susret završiti bez pobjednika, no sa zvukom sirene Uwe Gensheimer zabija za utješnu pobjedu domaćeg Löwena.

Kao što se i očekivalo Löwen je u susret krenuo oštro nadajući se da mogu iznenaditi goste, no Kiel je bez većih problema smirio susret i rutinskom igrom sačuvao ogromnih 14 golova prednosti iz prvog ogleda te se tako plasirao u finale rukometne Lige prvaka gdje će igrati protiv boljeg iz dvoboja Ciudad Real - HSV Hamburg.

Završnica

polufinale

HSV Hamburg29:30Atletico de Madrid
Kiel37:23Rhein-Neckar Löwen
Rhein-Neckar Löwen31:30Kiel
Atletico de Madrid33:31HSV Hamburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!