Završnica, polufinale, 02.05.2009, 19:00 h
Atletico de Madrid
Atletico de Madrid 33:31 HSV Hamburg
HSV Hamburg

Metličićev Ciudad Real izborio finale

Matej Milanović • subota, 02.05.2009.
Metličićev Ciudad Real izborio finale
Foto: Kristijan Komarica

Ciudad Real pobijedio je Hamburga i u uzvratu polufinala rukometne Lige prvaka rezultatom 33:31. Njemački se sastav borio cijeli susret, no malo pred kraj našli su se u zaostatku od dva gola i nisu se uspjeli izvući. Momčad Petra Metličića u finalu će igrati s Kielom...

HSV nije uspio napraviti pothvat u Španjolskoj. U konačnici im je malo nedostajalo, no ostaje činjenica da je Ciudad Real dvaput pobijedio Nijemce i samim time zaslužuju nastup u finalu.

Utakmica je krenula žestoko. Jerome Fernandez je u prvom napadu susreta dobio ruku u lice, a sunarodnjak mu, Guillaume Gille, je zbog toga zaradio isključenje nakon svega dvadeset sekundi igre. Prvi gol na utakmici postigao je Blaženko Lacković dok je njegova momčad još imala igrača manje.

U početku dvoboja HSV je nekoliko puta odlazio na +2, no Ciudad Real ih je redovito sustizao, uglavnom zahvaljujući razdobljima s igračem više.

Treba spomenuti da se u prvih 15 minuta obostrano igralo grubo, no suci su uglavnom kažnjavali Nijemce. Istina je da su imali par grubih nasrtaja, onaj na Fernandeza i jedan u tandemu nad Chemom Rodriguezom, ali i Španjolci su igrali na granici dozvoljenog, no u tom razdoblju je HSV sakupio tri isključenja, a Ciudad Real nijedno.

Gruba igra se nastavila i u nastavku prvog djela, a HSV je držao rezultatsku inicijativu, iako su ih domaći stalno držali pod kontrolom i sustizali.

U 27. minuti Ciudad Real po prvi je puta poveo pogotkom Olafura Stefanssona za 14:13. Do odmora se nije ništa posebno dogodilo i prvo je poluvrijeme pravedno završilo neodlučenim rezultatom, 15:15.

Početkom drugog poluvremena domaći su došli do prve osjetnije prednosti. Serijom 3:0 u koju je Jonas Kallman ugradio dvije kontre došli su do 19:16 u 34. minuti.

Gosti ipak nisu podlegli atmosferi i pritisku i serijom 5:1 stigli su do novog vodstva. U tim je minutama Ciudad Real imao i igrača više, zbog Lackovićevog isključenja, no nisu uspjeli zabiti nijedan gol u te dvije minute.

U sljedećim minutama prednost se nekoliko puta izmjenjivala da bi u 56. minuti od gola zaostatka domaći zabili tri gola i došli na 30:28 sjajnim cepelinom na Kallmana.

Nijemci su tada zvali minutu odmora i uspjeli se vratiti u susret. No, minutu i 20 sekundi prije kraja HSV propušta priliku za izjednačenje i samim time za odlazak u finale. Ciudad Real je u sljedećem napad zabio gol za 32:30 i utakmica je bila riješena.

Da bi došli do pobjede u jednoj ovakvoj utakmici, u kojoj su u konačnici odlučivali detalji, domaćima je jako pomogao vratar Arpad Šterbik koji je obranio nekoliko ključnih lopti i zicera.

U redovima Hamburga Lacković je zabio tri pogotka, a kod Ciudad Reala Petar Metličić je realizirao jedan gol, ali je imao veliku ulogu u obrani. Metličić i suigrači će u finalu igrati protiv Kiela, u reprizi prošlogodišnjeg finala.

Završnica

polufinale

HSV Hamburg29:30Atletico de Madrid
Kiel37:23Rhein-Neckar Löwen
Rhein-Neckar Löwen31:30Kiel
Atletico de Madrid33:31HSV Hamburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!