Završnica, polufinale, 25.04.2009, 17:00 h
HSV Hamburg
HSV Hamburg 29:30(13:12) Atletico de Madrid
Atletico de Madrid

Sjajni Lacković nedovoljan protiv Ciudad Reala

Goran Markuš • subota, 25.04.2009.
Sjajni Lacković nedovoljan protiv Ciudad Reala
Foto: Kristijan Komarica

Iako su se nakon velikog pada u igri tijekom drugog dijela prvog poluvremena uspjeli vratiti, rukometaši HSV-a poraženi su sa minimalnom razlikom i u goste ka' aktualnim prvacima Lige prvaka putuju isključivo po pobjedu jer samo će im ona donijeti toliko željeno finale...

Iako Ciudad Real prvi zabija zahvaljujući nekoliko odličnih obrana Johannesa Bittera domaćini vrlo brzo preuzimaju kontrolu nad igrom da bi već u devetoj minuti imali velikih +4. Obranom sedmerca Bitter omogućava nastavak dominacije HSV-a što naš Blaženko Lacković, realiziravši brzu kontru, sjajno koristi.

Po povratku s kratkog predaha Siarhei Rutenka pogađa za novo smanjenje razlike na četiri gola nakon čega je uslijedilo nekoliko minuta igre u potpunom egalu, čak i tijekom odsutnosti upravo Rutenke koji je zbog prigovora sucima zaradio isključenje na dvije minute.

Međutim, tada slijedi potpun raspad sistema u napadu domaćina koji u narednih 15-ak minuta ne šalju niti jednu loptu u mrežu gostiju. Iako Bitter nastavlja sa fantastičnim obranama kojima i dalje održava prednost Nijemaca golom Alberta Entrerriosa u 29. minuti Ciudad Real ipak uspjeli doći do novog izjednačenja.

Kad je sve izgledalo uzalud probudio se svima nam dobro znani Pascal Hens koji svojim prvih golom na utakmici donosi HSV-u makar minimalnu prednost uoči drugog poluvremena.

Nažalost, po domaćina, problem sa preciznošću ne prestaje niti početkom drugog poluvremena što gosti vrlo brzo koriste i već u petoj minuti ponovno bježe na +4. Ipak, novu sušu HSV-a prekida naš Lacković koji pogotkom budi ne samo svoju ekipu već i brojnu domaću publiku na tribinama.

Iako su iz minute u minutu izgledali puno bolje gubitak lopte u tri uzastopna napada onemogućava im približavanje, no i tome je ubrzo stigao kraj i pogotkom Hansa Lindberga Hamburg smanjuje zaostatak na svega dva gola.

Iako se činilo da je Ciudad Real napokon uspio konsolidirati svoje redove nakon dva uzastopna isključenja njihovih igrača HSV dobiva novu priliku koju na leđima sjajnog Lackovića koriste i u 51. minuti imamo novo izjednačenje.

Očekivano, u samu završnicu kreće se prilično grubo da bi svega osam minuta prije kraja Hamburg ipak uspio ponovno zabiti i tako potpuno zasluženo vratiti vodstvo. Međutim, usprkos gubitku vodstva gosti se puno bolje snalaze u vrlo čvrstoj igri i mirnom završnicom potpuno zasluženo vraćaju vodstvo i osiguravaju novu veliku pobjedu.

Dok je iza Blaženka Lackovića (4 gola) puno bolja utakmica Petar Metličić (0/3) je taj koji je usprkos svojoj prilično lošoj partiji sa terena izašao zadovoljniji. Pobjedom u gostima aktualni prvaci Lige prvaka izborili su veliku prednost uoči drugog međusobnog susreta sa HSV-om, a hoće li Hamburg ipak uspjeti izboriti finale nakon što su i prošle godine izbačeni upravo u polufinalu od Ciudad Reala, vidjet ćemo već iduću subotu kada je s početkom u 19h na rasporedu i drugi polufinalni susret.

Završnica

polufinale

HSV Hamburg29:30Atletico de Madrid
Kiel37:23Rhein-Neckar Löwen
Rhein-Neckar Löwen31:30Kiel
Atletico de Madrid33:31HSV Hamburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!