Automoto

Button: "Ključan je bio prvi krug"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 27.04.2009.
Button: "Ključan je bio prvi krug"
Foto: EPA

Brawn GP vratio se na pobjedničke staze, a Jenson Button povećao je svoju prednost u ukupnom poretku vozača. Posebno mu je drago što je konačno prošao ciljem u normalnim uvjetima, dok je njegov momčadski kolega Rubens Barrichello ipak imao nekoliko pritužbi...

Iako je startao tek s četvrtog mjesta, što za novostečene pobjedničke navike Rossa Brawna i njegovih vozača nije neki podvig vrijedan spomena, Jenson Button sjajnim je otvaranjem nadoknadio sve zaostatke i poslije se gotovo rutinski domogao prvog mjesta na Velikoj nagradi Bahreina.

Brawn GP tako stiže u Europu na obje vodeće pozicije, kako u poretku vozača, tako i poretku konstruktora. "Utrka u Bahreinu bila je izvrsna i ne mogu opisati koliko sam sretan što sam konačno vidio zastavu bez sigurnosnog automobila ili crvenog svjetla ispred sebe. Treća pobjeda je velik uspjeh i nismo mogli tražiti više nego krenuti u nastavak prvenstva s opipljivim vodstvom", rekao je Button poslije utrke.

Ipak, smatra da njegov bolid može - i mora - pružiti više. "Nismo postigli željenu brzinu. No, znao sam da moram prestići Vettela u prvom krugu i to sam napravio odmah u prvom zavoju. Zatim sam pokušao proći i kraj Hamiltona i to mi je zamalo pošlo za rukom na kraju prvog kruga, ali sam pričekao kraj ciljne ravnine jer je on na ravnome brži. To je bio ključan potez, u drugi krug ući s treće pozicije", prepričava engleski vozač.

Rubens Barrichello osvojio je peto mjesto, a poslije utrke kratko se osvrnuo na neke probleme koji su mu onemogućili bolji rezultat: "Pri prvom zaustavljanju u boksu izgubio sam mnogo vremena iza Piqueta, što je poremetilo naše planove. Potom smo odlučili ranije obaviti drugo zaustavljanje jer me Hamilton zadržavao. Osim toga, bilo je toliko vruće da je bolid pržio desnu stranu mog struka. Bilo je mi je teško, ali drago mi je zbog Jensona i nadam se da će uskoro doći i moj red"

Rossu Brawnu nije preostalo drugo nego čestitati svome vozaču na izvrsnoj predstavi: "Jensonu idu sve zasluge za fantastičan prvi krug koji nam je donio pobjedu. Bio je pravi izazov nositi se visokim temperaturama i ponosan sam na rad svoje momčadi. Sada ćemo malo proslaviti i onda kreću pripreme za Španjolsku. Radujem se povratku u Europu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!