Automoto

Vettel: "Srećom, nisam pogriješio"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 27.04.2009.
Vettel: "Srećom, nisam pogriješio"
Foto: EPA

Drugo mjesto Sebastiana Vettela nova je potvrda izvrsnog rada u Red Bullu, premda nakon dvostrukog slavlja u Kini 11. mjesto Marka Webbera djeluje pomalo razočaravajuće. Međutim, u Red Bullu nema mjesta za tugu jer se očekuju novi dobri rezultati...

Nakon što je u prve dvije utrke ostao bez bodova, Sebastian Vettel u Bahreinu se drugi puta zaredom uspeo na pobjedničko postolje. Ovoga puta pripala mu je niža stepenica, ali nije bio nezadovoljan, naprotiv.

"Ovo je vrlo dobar rezultat. Osam bodova nije malo. Na startu me iznenadio Lewis Hamilton stvorivši se pored mene, vjerojatno je uključio KERS i stekao određenu prednost. U prvom sam zavoju morao popustiti jer su trojica vozača skretala paralelno i tako sam izgubio dvije pozicije. Nažalost, zapeo sam iza Hamiltona i potrošio gume, a od takvog se klizanja više ne možete oporaviti jer staza zahtijeva stabilnost zbog snažnih kočenja", opisao je mladi Nijemac što se zbivalo na samom početku Velike nagrade Bahreina.

Drugi dio utrke protekao je u znatno pozitivnijim tonovima za Sebastiana Vettela, a najveću mu je prijetnju predstavljao Toyotin Talijan Jarno Trulli: "Nakon drugog sam zaustavljanja u boksu vozio iza njega, što je šteta jer sam na mekšim gumama bio brži, ali poslije smo zamijenili uloge i morao sam braniti svoje drugo mjesto. U retrovizoru mi je izgledao vrlo blizu, no srećom nisam pogriješio", izjavio je najmlađi pobjednik jedne Velike nagrade u povijesti.

Bitka Marka Webbera svela se na probijanje sa začelja. Naposljetku je svoj bolid dovezao do 11. pozicije, a bolje nije mogao usprkos silnom trudu svojih mehaničara i promjeni taktike. "Prvih nekoliko krugova je proteklo u redu, ali preko Piqueta nisam mogao jer je teško pretjecati bolid s KERS-om. Potom smo prešli na strategiju s dva zaustavljanja, ali bolid na tvrđim gumama nije dobro ležao na stazi. Dao sam sve od sebe, a moji su mehaničari obavili vraški posao. Bolid je pouzdan i naše će vrijeme opet doći", najavio je ambiciozni Australac.

Šef momčadi Christian Horner još će neko vrijeme sanjati prvi i drugi zavoj, na kojima su Jenson Button i Lewis Hamilton zaobišli Sebastiana Vettela. "Taj je zavoj odredio naše poslijepodne", rekao je Horner i dodao: "Trulli je neko vrijeme zasluženo dobivao naš dvoboj, ali s ovih osam bodova ostajemo u konkurenciji za konstruktorski naslov. S obzirom na startni poredak, Webber je odvozio optimalnu utrku".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!