Automoto

Trulli: "Nije bilo šanse"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 27.04.2009.
Trulli: "Nije bilo šanse"
Foto: EPA

Oba mjesta u prvom startnom redu davala su nadu svima u Toyoti da upravo Bahrein može biti poprište njihove premijerne pobjede u Formuli 1. No, nije sve išlo po planu te su Trulli i Glock zauzeli treću i sedmu poziciju...

Subotnje kvalifikacije za Veliku nagradu Bahreina donijele su veliku radost u Toyotinu garažu. S dva bolida na čelu utrke san o prvom potpunom slavlju činio se nadohvat ruke, ali su se Jenson Button i Sebastian Vettel pokazali spretnijima od Jarna Trullija, koji se naposljetku morao zadovoljiti najnižom stepenicom na postolju.

Naravno, poslije utrke nije mogao sakriti da je želio više: "Malo sam razočaran jer sam mislio da konačno možemo pobijediti. Glock je na prvom zavoju bio brži pa sam vozio iza njega, a bilo je teško bez obzira što sam znao da ću ostati dulje na stazi. Vettel me prestigao kroz bokseve i pokušao sam vratiti poziciju, ali nije bilo šanse da ga zaobiđem neovisno o tome što sam na mekšim gumama mogao voziti brže krugove. Ipak, dobar je osjećaj ponovno biti na postolju".

Prvo mjesto Time Glocka na početku utrke njemačkom je vozaču bilo nemalo iznenađenje: "Nisam mislio da ću prestići Trullija s prljave strane staze. Vrlo je važan čimbenik bio taj što sam morao prvi u boks, a po izlasku sam izgubio dosta vremena pokušavajući zagrijati gume. Tada mi je propao bolji rezultat. Naposljetku sam želio pritisnuti Kimijev Ferrari, no nisam ga uspio prestići. Kad se sve zbroji, dva boda su još uvijek bolja od nule".

Tadashi Yamashina kao prvi čovjek Toyote također se morao složiti da očekivanja nisu ispunjena. "Tražili smo više. Ali zadovoljan sam trećim mjestom, Jarno je uložio velik trud, a Timo se mučio s tvrđim gumama. Ne treba smetnuti s uma da je ovo naše treće ovosezonsko postolje i imamo sve uvjete da već u Barceloni konačno budemo ispred svih ostalih", izjavio je Japanac.

S obzirom da je Brawn GP već pobjegao u poretku konstruktora, kratkoročni Toyotin cilj bit će borba za drugo mjesto s Red Bullom, dok Jarno Trulli i Timo Glock drže četvrto i peto mjesto među vozačima. No, u Barceloni će mnogi ponuditi neka nova rješenja na svojim bolidima i treba vidjeti kako će se u novoj raspodjeli snaga snaći jedina preostala japanska momčad u Formuli 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!