Nogomet

Wenger: "Mogli smo proći i lošije"

Antonija Pavlić • srijeda, 29.04.2009.
Wenger: "Mogli smo proći i lošije"
Foto: EPA

Minimalna pobjeda Manchester Uniteda nad Arsenalom u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka mogla je prema prikazanome biti i puno izraženija, no veoma dobru igru puleni Alexa Fergusona nisu uspjeli okruniti s još nekoliko zgoditaka, ponajviše zaslugom sjajnog vratara Topnika, Manuela Almunije, koji je svoju momčad spasio pravog potopa i time osigurao neizvjestan uzvrat na Emiratesu...

Strijelac jedinog pogotka za Manchester United u večerašnjem prvom ogledu polufinala LP, John O’Shea, nije propustio nakon susreta upozoriti suigrače i navijače da ne počnu s preuranjenim otvaranjem šampanjca, premda je njegova momčad večeras na Old Traffordu potpuno nadigrala Arsenal i potpuno zasluženo ubilježila minimalnu 1:0 pobjedu.

"Moramo biti iskreni i reći da je Almunia imao nekoliko zaista fantastičnih obrana, premda smo prema prikazanome u prvom dijelu mogli postići još nekoliko pogodaka. Ipak, glavni cilj smo ispunili - zadržali smo čistu mrežu i postigli pogodak. Znamo da smo u stanju zabiti gol na Emiratesu, iako napominjem da ništa još nije gotovo."

Objasnio je potom i večerašnju strategiju Crvenih vragova. "Pokušali smo visoko napasti i stvoriti pritisak kada su imali loptu. Ta je taktika dobro funkcionirala u prvom dijelu, ali Arsenal je veoma dobra ekipa i sjajno su nam u nekim navratima sakrivali loptu. Kada sumiramo sve, ipak na koncu moramo biti zadovoljni."

Ferdinandu napuklo rebro?

Branič Manchester Uniteda, Rio Ferdinand, koji je pred samim krajem susreta morao napustiti igru nakon jedne gužve u svom kaznenom prostoru, prema prvim je informacijama koje je otrkio Alex Ferguson zadobio napuknuto rebro, premda će se puno više i konkretnije znati nakon detaljnijih pretraga.

Kontrastno sretan bio je pak strateg gostujuće momčadi, Arsene Wenger. "Dobro je što nismo primili više od jednog pogotka jer ovako imamo realne šanse preokrenuti rezultat na svom terenu. Sve je još uvijek relativno i siguran sam da ćete za tjedan dana vidjeti potpuno durkčiji Arsenal.", obećao je Francuz.

"Nismo puno toga odigrali, ali neće nam sada pomoći pričanje o onome što jesmo i nismo dobro učinili. Mislim da je trenutno važnije ono što bi se moglo dogoditi sljedećeg utorka.", apostrofirao je te priznao da je Manchester ipak u blagoj prednosti.

"United je, istina, sada u maloj prednosti jer je odlično i agresivno startao na svom stadionu. Mogli su zabiti i još barem jedan zgoditak, ali Almunia je vrlo dobro reagirao i ostavio nas u igri do posljednjeg trenutka. Vjerujemo da na Emiratesu možemo biti puno bolji, premda je United večeras bio uistinu prebrz i nije nam dopustio da držimo korak."

Njegov ekvivalent na suparničkoj klupi, Alex Ferguson, nije odlučio pak plakati za propuštenim prilikama. "Igrom sam jako zadovoljan. Bili smo brzi u dodavanjima i kretanjima i nametnuli smo veoma visok tempo. Možda smo trebali postići i četiri pogotka, no ako mene pitate radije bih pobijedio bez primljenog pogotka - što smo i ostvarili."

"Ništa još nije gotovo. Znamo da na Emiratesu možemo zabiti i s tom mišlju ćemo i stići u London. Arsenal će se morati nositi s tim problemom jer smo i u Portu pokazali da znamo zabijati u gostima.", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!