Nogomet

Toure: "Almunia nas je spasio"

Antonija Pavlić • četvrtak, 30.04.2009.
Toure: "Almunia nas je spasio"
Foto: EPA

Prednost jednog pogotka s Old Trafforda Manchester Unitedu sigurno ne može garantirati prolaz u još jedno finale Lige prvaka, zbog čega je u redovima Crvenih vragoova već sada zavladala ozbiljna mobilizacija za uzvrat na Emiratesu. Ultimativno se traži pogodak u gostima, premda su svjesni kako će taj zadatak biti iznimno težak ukoliko na razini ponovno bude sjajni Manuel Almunija...

Minimalna pobjeda Manchester Uniteda nad Arsenalom u polufinalu Lige prvaka na Old Traffordu mogla je zasigurno biti i nešto veća da su glave bile hladnije, a noge prisebnije. Nekoliko su puta kraj ili u Almuniju prohujale Ronaldove, Tevezove i Roonyjeve lopte, ali samo je jedna, ona slavljenika Johna O'Shea, pronašla pravi put do mreže.

"Igrali smo uobičajenom strategijom; pokušali smo pritisnuti, nametnuti visok tempo igre i onda ih slomiti sa sjajnom napadačkom snagom koju posjedujemo.", rekao je za Sky Sports Darren Fletcher.

"Čini se da je taj plan dosta dobro funkcionirao. Razočarani smo samo što nismo postigli još nekoliko zgoditaka.", požalio se. "Ako postignemo pogodak u gostima, bit će to praktički završena stvar. Pritisak je sada na Arsenalu budući da igraju na svom terenu."

Priznao je Manchesterov veznjak da će na Emiratesu promijeniti strategiju, no da i s njom čvrsto vjeruju u prolaz. "Oni će morati izaći i napasti nas kako bi pobijedili. Imat ćemo drugačiji plan, to je sigurno, i znamo da neće biti nimalo lagano. S napadačkom kvalitetom koju imamo, ipak, nije važno koji će sastav odrediti trener - siguran sam da imamo dovoljno kvalitete da pobijedimo."

Branič suprotnog tabora, Kolo Toure, najavio je pak puno bolji Arsenal u Londonu te napomenuo kako su Topnicima jučer nedostajala dva važna igrača - Robin van Persie i Gael Clichy "Siguran sam da ćemo prikazati puno bolju igru u uzvratu, a tada ćemo u momčadi imati i Clichyja i Van Persiea što će biti veliki plus."

"Moram priznati da smo naletjeli na briljantni United jučer. Bili su puno dominantniji, no nije lako doći na Old Trafford i pokušati pobijediti. Dali smo sve od sebe, ali opasnosti su iz momčadi Manchestera vrebale sa svih strana. Svjesni smo ipak da smo dobra ekipa i da možemo izboriti prolaz. Svaki igrač mora biti na najboljoj mogućoj razini i tada neće biti problema."

Kao čovjeka posebno zaslužnog za "pozitivan" rezultat u Manchesteru apostrofirao je vratara Manuela Alumuniju. "Almunia je odigrao sjajnu utakmicu i praktički nas održao u igri do uzvrata. Siguran sam da u drugoj utakmici neće imati toliko puno posla."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!