Nogomet

Wenger: "Najveće razočaranje moje karijere"

Marin Vuković • srijeda, 06.05.2009.
Wenger: "Najveće razočaranje moje karijere"
Foto: EPA

Dok će Arsene Wenger ovu večer pamtiti kao "najveće razočaranje u svojoj karijeri", odlična predstava na Emiratesu i plasman u drugo uzastopno finale Lige prvaka na lice Alexa Fergusona donijelo je široki osmijeh i optimizam uoči rimskog finala.

Odlično izdanje Cristiana Ronalda, koji je s dva pogotka i jednom asistencijom gotovo jednoglasno izabran za prvo ime utakmice, uvelike je pomoglo Unitedu na putu do novog europskog finala i nove prilike za osvajanje naslova prvaka Europe.

Najbolji strijelac Premiershipa već dugo nije pokazao ovako dobru predstavu, portugalski je veznjak podsjetio na izdanja iz prošle sezone koja su mu i donijela titulu najboljeg igrača svijeta, ali menadžer Uniteda Alex Ferguson smatra da je usprkos tome teško proglasiti igrača utakmice. Jer, nekoliko je kotačića u momčadi europskog prvaka koji su odradili besprijekoran posao.

"Dobro smo počeli utakmicu i to nam je uvelike pomoglo jer s dva smo pogotka brzo uništili nade Arsenala. Oni su mlada momčad i svakome se teško oporaviti nakon toga", rekao je Sir Alex. "Ono što sam ponavljao i prije reći ću i sada, mi smo kao klub morali osvojiti više europskih trofeja jer imamo kvalitetu. Kada je najpotrebnije ova me momčad nikad ne razočara."

"Ono što najviše impresionira večeras je činjenica da su svi ti dobri igrači igrali zajedno i odradili svoj posao. Ronaldo je napravio najviše, ali ako pogledate utakmicu u cjelini, pokretljivost Parka i silnu trku Fletchera, morate se zapitati tko je bio igrač utakmice?", dodao je.

Arsene Wenger pak nije krio razočaranje načinom na koji je njegova momčad ispala iz utrke za europsku krunu: "Najteže od svega je što uopće ne osjećamo da smo igrali polufinalnu utakmicu Lige prvaka jer smo ispali iz igre već nakon deset minuta. Utakmica je bila završena i prije nego je započela i to je najteže progutati."

"Možemo kriviti samo sebe. Razočaravajuće je da nakon toliko borbe i truda da dođemo do polufinala predamo utakmicu protivniku na način kako smo to učinili. Bili smo spremni na nadmetanje, ali nakon deset minuta misija je postala nemoguća", rekao je Wenger.

"Manchester United je zaslužio prolaz kroz dvije utakmice, bili su bolja momčad i želim im sreću u finalu. Ovo je najveće razočaranje u mojoj karijeri jer navijači su bili spremni podržati nas u velikoj večeri. Zaista boli što smo ih razočarali", dodao je.

Djelić suosjećanja ponudio je i strateg Uniteda: "Znam točno kako se osjeća Arsene Wenger. Kad toliko puno radite i kada ste tako dugo u jednom klubu, zaslužujete uspjeh. Moj problem i Wengerov problem je što nas kroz silne godine provedene u klubu označavaju uspješnim ili neuspješnim. Ako pobijedite onda ste najveći, ako izgubite onda ste beskorisni. Ja ne vjerujem da morate osvojiti Ligu prvaka da biste bili odličan menadžer, ali mediji nažalost tako misle."

Koga bi Alex Ferguson želio u finalu u Rimu? "Gledao sam Barcelonu u subotu i bili su fantastični, mogli su postići i deset pogodaka, ali u London putuju bez Carlesa Puyola i Rafe Marqueza i to je velik problem. Ako me pitate s kim bih želio igrati moj odgovor je: ni s jednima ni s drugima, mislim da bismo trebali dobiti bez borbe", našalio se Ferguson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!