Nogomet

Video: Norveških šest smrtnih grijeha

Ivan Forjan • četvrtak, 07.05.2009.
Video: Norveških šest smrtnih grijeha
Foto: EPA

Tom Henning Ovrebo ime je suca koji će dugo ostati u srcima Chelseajevih navijača. Nažalot, bosti će ih poput trna te ih podsjećati na nedosanjano finale Lige prvaka te nemogućnost uzvrata Manchester Unitedu za prošlogodišnji poraz. Detaljnom ekspertizom sudačkih odluka lako je utvrditi čak šest evidentnih sudačkih pogrešaka.

Krenimo redom. Prva sporna situacija zbila se početkom prvog poluvremena kada se francusko Chelseajevo krilo Florent Malouda s lijevog boka zabija u sredinu gdje ga dočekuje Daniel Alves i evidentno ruši unutar kaznenog prostora, iako Ovrebo pokazuje da je prekršaj bio na samom rubu kaznenog prostora.

Potom, u dva navrata žrtva Barceloninih stopera postaje Didier Drogba, prvo ga u 25. minuti ruši Abidal, a potom u 56. minuti nakon dugog navlačenja za dres i evidentnog odgurivanja napadača iz Obale Bjelokosti Chelseajev krvnik, a Ovreboov "suradnik", postaje Yaya Toure. Isti igrač zaslužan je za još jednu spornu situaciju, ovoga puta u 79. minuti sapliće Anelku na što norveški psiholog također ostaje slijep i nijem.

Najevidentniji jedanaesterac nije dosuđen u 82. minuti kada na Anelkinu varku nemoćni Pique reagira rukom, točnije podlakticom. Naravno, dobro pozicionirani Norvežanin nije se mašio za fućkaljku te samo odmahnuo rukom. A kako se na njega ne bi zaboravilo ni nakon Barcelonina pobjedonosna pogotka Ovrebo je odlučio još jednom postupiti u skladu s pravlima rukometnog suđenja i neprirodnu poziciju Eto'ove ruke i njeno igranje loptom jednostavno zanemario.

Ako će čelni ljudi hrvatske sudačke organizacije ipak angažirati strance za dvoboj Hajduka i Dinama, apeliramo na njih da norveško tržište zaobiđu u širokom luku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!