Završnica, finale, 09.05.2009.
Viborg
Viborg 24:26 Győri Audi ETO KC
Győri Audi ETO KC

Mađaricima velika pobjeda

Željko Kubatka • subota, 09.05.2009.
Mađaricima velika pobjeda
Foto: Dragan Kovač

I bez Anite Görbicz mađarski sastav je odigrao iznenađujuće dobro poglavito sa obranom s kojom je zaustavio vanjske igračice Viborga i sa sjajnom golmanicom Katalin Palinger...

VIBORG – GYÖRI AUDI ETO 24:26 (14:15)

Dankinje otvaraju utakmicu kako smo i očekivali, polije obrana Katrine Haraldsen sa sedam metara Mikellsen i Althaus dovode Viborg u vodstvo od 2:0. I mađarska golmanica je bila raspoložena za zaustavljanje udaraca što su njene suigračice iskoristile i sa četiri uzastopna gola potpuno preokrenule rezultat 2:4. U tim trenucima malobrojni mađarski su navijači nadglasali domaće danske.

Grit Jurack tek u osmoj minuti daje svoj prvi gola a ponajviše odličnoj 6-0 obrani Mađarica s kojo su bile zaustavljene vanjske danske igračice. U napadu Gyorija najraspoloženija je bila Tomori s čijim golom u 17. minuti gošće prvi put vode sa tri gola razlike 5:8.

Imale su mađarice priliku dati i četvrti gol prednosti ali danska golmanica zaustavlja taj napada nakon kojeg domaće rukometašice prave preokret i u tri minute daju četiri gola za vodstvo od 9:8. Pet minuta prije odmora Aniko Kovacsics grubo zaustavlja Jurack a njemački sudački par bez ikakvog razmišljanja joj daje crveni karton. Crveni karton kao da je još dao krila Mađaricama koje na odmor odlaze sa golom prednosti (14:15).

I u drugom dijelu ništa se nije promijenilo iako je poznato da Viborg uglavnom svoje protivnike dokrajči čvrstom obranom i kontrama. Mađarice nastavljaju sa discipliniranom obranom, Palinger brani još i više a u napadu se ne prave greške. Rukometašice Viborga samo na početku nastavka uspijevaju izjednačiti i povesti.

Od 40. do 46. minute igralo se bez golova zahvaljujući obranama golmanica na obje strane. Četiri minute prije kraja Gyori ponovo ima tri gola prednosti. Skov i Lunde postižu golove za minus jedan gol a zadnji gol postiže Simona Spiridon za veliku pobjedu Mađarica.

Danski sastav nije mogao naći rješenja za organiziranu i discipliniranu igru Mađarica sa izvrsnom Katalin Palinger koja je imala 23 uspješne obrane. U napadu Gyora Tomori sa sedam i Verten sa šest golova najefikasnije ali treba ipak istaknuti ekipnu igru Mađarica ponajprije obrane. Rikke Skov je postigla sedam golova za Viborg dok je golamnica Haraldsen 17. puta zaustavila mađarske udarce na gol. Njemački sudački par Lars Geipel i Marcus Helbig solidno je obavio svoj posao pred pet tisuća navijača danskog Viborga među kojima je bilo i stotinjak Mađara.

Završnica

finale

Viborg24:26Győri Audi ETO KC
Győri Audi ETO KC23:26Viborg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!