Završnica, finale, 16.05.2009.
Győri Audi ETO KC
Győri Audi ETO KC 23:26 Viborg
Viborg

Dankinje na vrhu Europe

Željko Kubatka • subota, 16.05.2009.
Dankinje na vrhu Europe

Finale za pamćenje sa fantastičnim navijanjem u Veszprem Areni što ipak nije donijelo prvu euro titulu Gyoriju koji je bio tako blizu senzacije, samo jedan gol...

GYÖRI AUDI ETO – VIBORG 23:26 (10:14)

Teška borba se vodila u prvom poluvremenu a početak utakmice prolazi u ravnopravnoj borbi do 8. minute. Krila danske ekipe Mikellsen i Varzaru golovima iz kontri koje Mađarice danas nisu uspješno sprječavale kao u prvoj utakmici, deset minuta prije odlaska na odmor dovode prvi put Viborg u vodstvo od četiri gola (6:9).

Mađarski trener uzima time out poslije koga rukometašice Gyorija postižu dva gola u nizu. Do kraja Dankinje igraju bolje u napadu i obrani što im donosi prednost 9:14. Konkoly je pokušao i sa Herr na golu umjesto Palinger što je donijelo samo smanjenje vodstva Viborga na 10:14 s kojim se otišlo na odmor.

I nastavak pripada gošćama, Herr ne može obraniti ništa i nakon tri gola vanjskih igračica Viborga i visokog vodstva 12:18 na gol Mađarica ponovo dolazi Katalin Palinger. Kada je brza Mikellsen zabila svoj šesti gol sredinom drugog poluvremena za sedam golova prednosti (14:21) Viborga pomislili smo da je sve gotovo ali se Mađarice ne predaju i postižu četiri gola. Imala su rukometašice Gyorija šansu doći na samo -2 ali Hornyak griješi prvo u napadu a zatim još i dobiva crveni karton nakon grubog prekršaja.

Da se u sportu ne treba nikada predavati dokazale su Mađarice u 54. minuti ovog uzbudljivog i nezaboravnog finala. Anja Althaus zarađuje treće isključenje i crveni karton a Aniko Kovacsics postiže gol sa sedam metara i na semaforu je samo dva gola prednosti (23:25) za Viborg. Poslije nekoliko odluka sudačkog para u korist gošći Csaba Konkoly sasvim gubi živce, pa je mađarski tim kažnjen sa dvije minute.

Dvije minute do kraja Anita Herr ponovo iz sedmerca smanjuje na dva gola minusa a Vestergard uzima time out. Lene Nielsen postiže gol za vodstvo Viborga 23:26 a Herr promašuje sedmerac za konačnu potvrdu pobjede Dankinja. Nastupa veliko razočaranje pet tisuća mađarskih navijača i veselje danske ekipe. Viborg osvaja Ligu prvakinja sa jednim golom prednosti.

Znali smo da Dankinje ne mogu ponoviti lošu igru dva puta u tjedna dana a dojam je da su Mađarice izgubile zbog pritiska pobjednika prve utakmice. Napad je bio loš, slab učinak vanjskih igračica sa samo jednim golom Tomori i najboljim strijelcem Kovacsics sa šest golova, tri iz sedmerca. Katalin Palinger je imala 16 obrana ali su Dankinje postizale lake golove preko brzih krila.

Katrine Haraldsen je imala 14 obrana ali je spriječila nekoliko presudnih napada mađarskih rukometašica a Henriette Mikellsen najbolji strijelac utakmice sa sedam golova. Viborgu je ovo druga europska titula dok će Gyori morati ponovo pokušati osvojiti svoj prvi euro trofej.

Liga prvakinja, finale
Viborg - Györi Audi Eto 24:26, 26:23; 50:49

foto: gyorietokc.hu

Završnica

finale

Viborg24:26Győri Audi ETO KC
Győri Audi ETO KC23:26Viborg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!