Rukomet

Sve je gotovo

Željko Kubatka • ponedjeljak, 11.05.2009.
Sve je gotovo
Foto: Ivana Strahija

Utakmicom u Požegi i zadnja nedoumica je riješena, Umažanke porazom u Požegi ostale na posljednjem mjestu koje vodi u dodatno doigravanje sa drugoligašima, prvak Podravka Vegeta u Ligu prvakinja, Lokomotiva u Kup EHF-a, Trogir u Kup kupova, Arena i Trešnjevka u Challenge kup, u srijedu konačno zadnje kolo...

U Zagrebu su se sastale najjače hrvatske rukometne ženske ekipe Lokomotiva i Podravka Vegeta. Pobjeda od deset golova prednosti govori sve. Na golu lokosica istakla se reprezentativka Marija Zeljko dok je Nikica Pušić postigla šest golova. Zdravko Zovko ovaj put nije vodio niti jednu mladu igračicu a u sastavu je bila i oporavljena Miranda Tatari. Maja Kožnjak je sa osam golova ponovo pokazala dobru formu, gol manje je postigla Maja Zebić .

Utakmice Trogira i Arene uvijek su zanimljive i neizvjesne pa je i večeras nije bilo drugačije. U sastavu gošći nije bilo Tanje Kiridžić dok su Trogiranke su bile kompletne što se na terenu baš i nije osjetilo. Prvo izjednačeno poluvrijeme se produžilo i na drugi dio. Niti jedna ekipa nije imala značajniju prednost a pobjednik je odlučen zadnjim golom Ivane Petković koja je na kraju skupila 13 zgoditaka a druga najefikasnija Trogiranka je bila Marija Hrgović, osam golova.

Derbi u Virovitici protekao je u lijepoj igri obje ekipe, Trešnjevka je u početku imala rezultatsku prednost ali polovicom prvih trideset minuta lavice preuzimaju inicijativu i prednost. Drugi dio je u cijelosti pripao Virovitičankama koje su imale stalno vodstvo i do sedam golova razlike. Iva Milanović Litre je postigla sedam golova a isto toliko i Marijana Gotal za Trešnjevku.

Povratak Tee Golubić i Željke Vidović Sesvećanke su iskoristile u Rijeci za osvajanje boda ili bolje rečeno izgubljenog boda jer su Zamećanke sa dva gola u posljednje dvije minute sretno osigurali neriješen rezultat. Rukometašice Sesveta su vodile tijekom cijele utakmice a i poluvrijeme je završeno sa prednošću od četiri gola (10:14). Zadnjim golom Sandre Stojković rezultat je prvi put na utakmici bio izravnat. Roberta Vučić za Zamet je postigla devet golova Sesvećanka Tea Golubić osam.

Osječanke su se pobjedom oprostile od domaćeg terena u jednoj od najgorih sezona. Derbi Lige za ostanak, koji nije odlučivao o ničemu nije privukao veliku pozornost Osječana koji su sada zaokupljeni drugim važnim problemima. Domaće rukometašice su vodile tijekom cijele utakmice bez većeg otpora ili pokušaja Varaždinki da promjene rezultat. Standardno dobra Jelena Franić je postigla sedam golova a Lana Sušec pet za Koku

Ivona Đipalo i Martina Raguž su osigurali prvoligaški život Kutjevačkom podrumu i naredne sezone pobjedom protiv izravnog konkurenta Umaga. Igralo je deset Požežanki protiv dvanaest Umažanki. Gošće se bolje snalaze na početku utakmice što im je donijelo i prednost 3:5. Potom se nižu golovi Raguž i Đipalo i do kraja utakmice sigurno vodstvo i pobjedu vrijedna prvoligaškog života. Ivona Đipalo 14 golova i Martina Raguž sa 11 su odlučile pobjednika a ovaj put im se pridružila i Jelena Pažin sa pet postignutih golova. Darija Pešić u ekipi Umaga najefikasnija sa sedam golova.

Liga za prvaka, 5. kolo
Lokomotiva – Podravka Vegeta 27:37 (14:21)
Trogir – Arena 30:28 (17:16)

Liga za Europu, 5. kolo
Tvin Trgocentar – Trešnjevka 30:26 (18:14)
Zamet – Sesvete Agroproteinka 24:24 (10:15)

Liga za ostanak, 5. kolo
Osijek CO – Koka 31:22 (15:7)
Kutjevački podrum – Umag 33:28 (14:12)

1. Dukat HRL žene - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

27. kolo

Lokomotiva27:37Podravka Vegeta
Trogir30:28Arena
1Podravka Vegeta (+44)61128:612+51656
2Lokomotiva (+31)5800:681+11934
3Trogir (+29)5761:715+4634
4Arena (+29)6725:736-1131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!