Nogomet

Kako su igrali: Hajduk

Ivana Strahija • srijeda, 13.05.2009.
Kako su igrali: Hajduk
Foto: Davor Sajko

Hajduk je u prvom poluvremenu bio za cijelu klasu slabiji od Dinama. Zagrebački nogometaši izgledali su kao da u potpunosti vladaju terenom na Maksimiru, dok su oni Hajduka jedva sprječavali potop.

Danijel Subašić - Teško je za vratara koji je primio toliko golova kazati kako je branio solidno, no čini nam se da je posebno početkom drugog dijela odradio svoja zaduženja kako valja. No, pamtit ćemo mu istčavanje na Mandžukića, koje mu nije trebalo.

Marijan Buljat - Nije bio konkretan, izgubio je par lopti, ali je ipak držao svoju stranu terena.

Hrvoje Vejić - Skoro je zabio autogol, no htjenje mu ne možemo zamjeriti. Bio je agilan, ali opet i prenervozan, k tome se nije znao nositi s Mandžukićem.

Boris Pandža (izašao iz igre u 30. minuti) - Trenutno najmanje omiljen Hajdukov igrač Torcide, jer je povlačenjem Vrdoljaka skrivio penal u 28. minuti.

Jurica Buljat (ušao u 30. minuti, dobio crveni karton u 34. minuti) - Trebao je Buljat biti pametniji kad je vidio kako je sudac Bruno Marić postavio kriterij, no on je ipak udario Mandžukića laktom.

Ante Šerić - Bez prave podrške suigrača, osjetili su to i Tomečak i Mandžukić te to koristili.

Drago Gabrić - Ostajao je bez lopte prelako, kao da nije bio dorastao raspoloženijim Zagrepčanima. No, kao i ostali suigrači, pokušao je iskoristiti smanjenje tempa igre Dinama, i zabilježio odličnu priliku, u kojoj je ipak bolji bio Dinamov vratar.

Josip Skoko - Igrao ispod svoje razine. Nije znao zaustaviti Kalinića kad je trebalo, nije bio dovoljno brz ni dovoljno angažiran.

Siniša Linić (dobio crveni karton u 45. minuti) - Ni on nije bio baš previše pametan, startao je na Mandžukića s leđa i ostavio Hajduk u velikom problemu.

Marin Tomasov (izašao iz igre u 37. minuti) - Neprimjetan.

Mario Maloča (ušao u igru u 37. minuti)- Malo je mogao Maloča napraviti kad je već njegov Hajduk bio u zaostatku od 2:0, u ostatku igre prosječno se dobro držao.

Senijad Ibričić (izašao u 89. minuti) - Odličnu priliku propustio je Ibričić u drugom dijelu, kad je iz slobodnog udarca umalo prevario Butinu. Umalo. Žuti karton: 23'

Mladen Bartolović (ušao u 89. minuti) - Nije igrao dovoljno za ocjenu.

Nikola Kalinić - U prvom dijelu susreta bez prilika, jer mu suigrači jednostavno nisu uspijevali dopremiti upotrebljive lopte, kad je nešto i pristiglo, on sam je imao premalo prostora za bolju akciju. U drugom dijelu bolje, a opet nedovoljno za barem počasni pogodak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!