Nogomet

Kako su igrali: Dinamo

Tomislav Pacak • srijeda, 13.05.2009.
Kako su igrali: Dinamo
Foto: Davor Sajko

Jednu od najboljih ovosezonskih utakmica Dinamovci su odigrali kada im je to baš trebalo - u prvoj finalnoj utakmici Hrvatskog kupa. Apsolutno najbolji u redovima Modrih bio je Mario Mandžukić, a imao je podršku u još nekolicini dobro raspoloženih suigrača...

Tomislav Butina: Možda i najbolji ovosezonski nastup Dinamovog vratara koji je sačuvao suigrače sramote da prime pogodak s dva igrača više. Vrškom rukavice skrenuo je slobodnjak Ibričića, a zatim odlično obranio pokušaj Kalinića i tako Dinamu osigurao miran uzvrat.

Dejan Lovren: Dobar u zračnim duelima, solidno zatvorio Tomasova u startu utakmice, a kada je Hajduk ostao bez isključenih igrača probao se više priključivati prema naprijed.

Igor Bišćan: Vrlo dobar nastup Dinamovog kapetana. Izvrstan u obrani iako je često ostavljen sam s odličnim Kalinićem, a usput dao veliki obol prvom pogotku Dinama kada je sjajno iznio loptu iz šesnaesterca do sredine terena. Profesionalnim prekršajem zaustavio Kalinića na sredini terena i zaradio žuti karton u situaciji kada je to bilo i najbolje što je mogao učiniti.

Tomislav Barbarić: Solidno odradio vatreno krštenje. Pripala mu je nezahvalna uloga da zamijeni kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, a iako je imao određenih propusta i problema s neugodnim Kalinićem, Dinamo nije primio pogodak i Barbarić može biti itekako zadovoljan svojom predstavom.

Mirko Hrgović: Gabrić je bio praktički nevidljiv sve dok nije "pobjegao" od Hrgovića na lijevu stranu, što će dosta reći o nastupu Dinamovog Sinjanina čiji su probemi s navijačima polako stvar prošlosti.

Ivan Tomečak: Još jednom pokazao da ima krasan centaršut asistencijom za treći pogodak, baš kao što je pokazao da ima i brzinu, moć i dinamiku za moderan nogomet. Nije u potpunosti iskoristio brojčanu nadmoć, ali to vrijedi za cijelu momčad.

Ivica Vrdoljak: Svoj dio posla Vrdoljak je odradio uobičajeno dobro, a opet se pokazao kvalitetnim rješenjem tijekom prekida izborivši jedanaeserac za drugi gol.

Milan Badelj: Bio je centralna figura Dinamove sredine u prvom dijelu, većina akcija polazila je od njegovih nogu. Bilo je tu i pogrešnih dodavanja, ali i onih odličnih, iznad svih asistencija za prvi pogodak. U drugom dijelu je pao, a s njim i igra Dinama koji nije kapitalizirao brojčanu nadmoć kao što je trebao i morao.

Sammir: Zabio pogodak s bijele točke, no nije se uspio nametnuti kao u nekoliko prethodnih susreta. S par prodora pokazao klasu, ali od Sammira se sada očekuje više.

Mario Mandžukić: Uistinu sjajan, apsolutno prva figura utakmice. Zabio dva vrhunska pogotka, izborio oba isključenja, namučio sve svoje čuvare i bio lokomotiva velikog trijumfa Dinama. Usput se vjerojatno probio i do dresa prvotimca reprezentacije u susretu protiv Ukrajine.

Ilija Sivonjić: Dobar, iako ni blizu Marija Mandžukića. Dva puta bio u opasnim situacijama, jednom je promašio, druga puta mu je Subašić obranio udarac, no Sivonjić i Mandža izrazito su neugodan dvojac za čuvanje.

Mathias Chago (od 77. minute): Nije uspio dati novu snagu igri Dinama kojem je nedostajalo krvoločnosti da dovrši brojčano inferiornog Hajduka.

Josip Tadić (od 84. minute): Igrao prekratko da bi ostavio značajniji trag.

Luis Ibanez (od 90. minute): Taktička izmjena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!