Košarka

Anderson "u magli"

Ivor Krapac • subota, 16.05.2009.
Anderson "u magli"
Foto: Ivan Lacković

Alan Anderson nije se približio odluci želi li ili ipak ne zatražiti hrvatsko državljanstvo i biti na raspolaganju reprezentaciji već ovog ljeta uoči Europskog prvenstva u Poljskoj. Priča se razvukla kroz cijeli tjedan, mogla bi završiti u nedjelju, u subotu navečer još nije...

Nakon što je prije desetak dana naznačio interes da zaigra za Hrvatsku, Cibonin Amerikanac Alan Anderson još nije napravio nikakav korak da tu najavu i pretoči u djelo. Ranije ovog tjedna razgovarao je s izbornikom Jasminom Repešom, doznao sve što je trebao znati o planovima reprezentacije i dobio rok od dva dana da se izjasni - no, i nakon isteka tog roka nismo doznali ništa novo.

"Nisam još odlučio, prilično sam siguran da će me izbornik nazvati večeras ili sutra i da ćemo sjesti i ponovno razgovarati o tome", kazao je Anderson nakon što je s Cibosima slavio u gradskom derbiju protiv Zagreb Crobenza.

"Teško mi je odlučiti jer sam još usred sezone, znam da radi procedure treba dosta vremena, no ne volim se naći u ovakvoj situaciji - ne znam što ću raditi iduće sezone, hoću li biti tu ili negdje drugdje, možda pokušati u NBA na probama, u tom slučaju bi mi bilo teško biti ovdje u srpnju za reprezentaciju. Vidjet ćemo", dodao je još uvijek neodlučni Anderson, kojem bi, ne skriva, hrvatsko državljanstvo pomoglo u eventualnom traženju novog kluba na Starom kontinentu.

"Bilo bi mi bitno ako se vratim u Europu, no ako ostanem u SAD-u, ne bi imalo utjecaja", nastavio je: "No, mislim da bi bilo dobro da ostanem tu i pomognem Hrvatskoj, ovdje se osjećam najbolje otkako sam u Europi, mislim da i ljudi uživaju u mojoj igri, zbog toga bi mi to bilo važno."

Govorio je, dakako, o mogućnosti igranja za reprezentaciju, dok je o ostanku ili odlasku iz Cibone zasad također bez odluke. Ponudu telavivskog Maccabija već ima: "Da, zainteresirani su, no o tome sada ne vodim računa, razmišljat ću tek kada završi sezona s Cibonom. Ne volim pričati gdje ću biti dok sam još u ovoj momčadi, mentalno to nije najbolje, tako sam odrastao i navikao. Dobro je što se zanimaju za mene, ali sve je još 'u zraku'."

Anderson nije zaobišao ni riječ-dvije o pobjedi nad Mravima iz Trnskog, čime je Cibona uzela prvo mjesto uoči doigravanja. Većim dijelom utakmice ga nije išlo, no kad se rezultat lomio, lopte odluke ponovno su bile u njegovim rukama: "Događa se i ovakav dan, ne može se uvijek igrati dobro ili sjajno. No, dobro je što ne moram zabijati da bih bio učinkovit, igram obranu, skačem, dodajem... Šut mi danas nije išao, ima i takvih večeri."

Pobjeda je "iščupana" tek u tijesnoj završnici nakon što je Cibona u prvom poluvremenu imala 20 razlike, pa sve ispustila: "Bio sam uvjeren da ćemo dobiti, nisam bio siguran s koliko, malo smo popustili pred kraj druge četvrtine što nam se ne smije događati. Drago mi je što smo se izborili za pobjedu na kraju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!