Košarka

Nicević sjajan u pobjedi Benettona

Vedran Babić • utorak, 19.05.2009.
Nicević sjajan u pobjedi Benettona
Foto: Nikola Movrić

Dvostruki aktualni prvak Italije, Montepaschi, u stilu je započeo četvrtfinalni ogled doigravanja sa Scavolinijem. U prvoj utakmici lider prvenstva je rastavio svoje suparnike na proste faktore s 94:51, dok je Benetton uz sjajan učinak našeg Sandra Nicevića poveo protiv La Fortezze...

Iako su košarkaši Montepaschija izraziti favoriti za podizanje treće uzastopne krune u domaćem prvenstvu, nitko nije očekivao baš ovakav razvoj prve utakmice četvrtfinala doigravanja. Montepaschi je s 94:51 deklasirao Scavolini i održao im pravu lekciju košarke.

Raspoložene domaćine predvodio je s 14 koševa Benjamin Eze, a pratili su ga Rimantas Kaukenas (13) i Kšištof Lavrinovič (12 koševa, 8 skokova). Jedina svjetla točka u gostujućem sastavu bio je Jaleel Akindele s double-doubleom (10 koševa, 14 skokova).

U Trevisu se pak odigrala mnogo izjednačenija utakmica, a u konačnici je prvi bod ostao na domaćoj strani. Benetton je s 85:77 nadvisio La Fortezzu uz 16 koševa, 7 skokova i 3 asistencije Sandra Nicevića za 30 minuta na parketu. Nicević je za dva šutirao 7/15, dok je s linije slobodnih bacanja bio precizan iz oba pokušaja.

Od hrvatskog košarkaša efikasniji je bio jedino Massimo Bulleri s 18 poena. Gostima pak nije pomogla niti nadahnuta partija Keitha Langforda, koji je ubacio 28 koševa, od čega čak 15 iz slobodnih bacanja.

Lega A, završnica

četvrtfinale

Virtus Bologna99:78Benetton Basket
Montepaschi Siena94:51VL Pesaro
Benetton Basket85:77Virtus Bologna
VL Pesaro68:77Montepaschi Siena
Virtus Bologna94:81Benetton Basket
Banca Tercas Teramo85:77Armani Milano
Virtus Roma99:84Angelico Biella

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!