Košarka

Montepaschi plovi prema polufinalu

Vedran Babić • četvrtak, 21.05.2009.
Montepaschi plovi prema polufinalu
Foto: Nikola Movrić

Niti u drugoj utakmici doigravanja talijanskog prvenstva Scavolini nije uspio ozbiljnije ugroziti Montepaschi, koji je sada došao na korak do polufinala. U Bologni La Fortezza je bila bolja od Benettona tako da je rezultat u toj seriji sada 1-1...

Dvostruki aktualni prvak Italije, Montepaschi, mirno plovi ka polufinalu. Protiv Scavolinija je upisao i drugu pobjedu, iako ne tako visoku kao u prvoj utakmici (94:51). Ipak, večerašnjih 77:68 ne odaje u tolikoj mjeri lakoću kojom se Montepaschi "prošetao" parketom u Pesaru.

Scavolini je kakvu takvu ravnotežu držao samo prvih 10-11 minuta, nakon čega su gosti ubacili u višu brzinu i već do poluvremena stekli prednost od plus 11 (41:30).

Gotovo cijelo drugo poluvrijeme Montepaschi je držao prednost od 10 do 15 koševa, koju nije ni u jednom trenutku ispuštao. Tek je u 36. minuti Scavolini smanjio na 66:60, no maksimalno koncentrirani gosti nisu dopustili nikakvo iznenađenje.

U redovima Montepaschija nitko se nije posebno istakao, tek su Romain Sato i Kšištof Lavrinovič postigli po 13 koševa, s tim da je potonji uhvatio i osam skokova. Kod Scavolinija solirao je LeRoy Hurd s 34 poena i sedam skokova.

Dvoboj između dvaju vrlo izjednačenih momčadi, La Fortezze i Benettona, mogao bi otići sve do odlučujuće pete utakmice. Nakon što je Benetton prije dva dana slavio u Trevisu, isto je, ali u Bologni pred svojim navijačima, učinila i La Fortezza. Bilo je 94:81.

Već u sedmoj minuti domaćini su vodili 26:10, a grogirani gosti su se do poluvremena nekako uspjeli oporaviti i otopiti prednost La Fortezze na sedam koševa (48:41).

U trećoj četvrtini La Fortezza je postepeno opet počela odmicati na razliku veću od deset koševa, da bi u samoj završnici utakmice povela s rekordnih 92:71. Sharrod Ford predvodio je Bolonjce do pobjede s 23 koša i deset skokova, a pratio ga je s 18 Dušan Vukčević.

Hrvatski košarkaš Sandro Nicević odigrao je nezapaženu partiju za Benetton. Za samo devet minuta igre zabio je sedam koševa (3/6 za dva) i upisao tri skoka i asistenciju. Njegov najefikasniji suigrač bio je Radoslav Rančik (16).

Lega A, završnica

četvrtfinale

Virtus Bologna99:78Benetton Basket
Montepaschi Siena94:51VL Pesaro
Benetton Basket85:77Virtus Bologna
VL Pesaro68:77Montepaschi Siena
Virtus Bologna94:81Benetton Basket
Banca Tercas Teramo85:77Armani Milano
Virtus Roma99:84Angelico Biella

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!