Tenis

Impresivan start Čilića

Vedran Babić • nedjelja, 24.05.2009.
Impresivan start Čilića
Foto: Kristijan Komarica

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić opravdao je ulogu favorita u prvom kolu drugog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa. Čilić je sa 6:0, 6:4 i 6:3 deklasirao Čeha Jana Hernycha za dva sata i 34 minute igre...

Kao što se i očekivalo, Marin Čilić uspješno je apsolvirao svog prvog protivnika u Parizu. Čilić je kao 13. nositelj izgubio samo sedam gemova od 73. tenisača svijeta Jana Hernycha, koji je sakupio čak 51 neprisiljenu pogrešku, što je 19 više od našeg tenisača. Iako je ukupno odigrano samo 25 gemova, meč je trajao više od dva i pol sata.

Čilić je u prvom setu realizirao tri od šest break lopti i za samo 29 minuta stigao do vodstva. U drugom setu Hernych je pružio mnogo veći otpor, no preveliki broj pogrešaka (20) nije mu dopustio da jače ugrozi Marina, koji je inače u setu imao čak 13 break lopti, a iskoristio samo dvije.

Ranim breakom u trećem setu Čilić je dao do znanja Hernychu kako ima namjeru brzo završiti meč. Tako je i bilo. Početno vodstvo od 3:0 Marin više nije ispustio i tu je priči bio kraj, iako je set trajao gotovo sat vremena.

Hernych je na kraju imao više izravnih poena (67-57), no to mu neće previše značiti s obzirom da je poražen uvjerljivo u tri seta. Čilić je imao skromnih 54 % prvog servisa iza kojeg je osvojio 34 od 43 poena, a rubriku realizacije break lopti morat će popraviti u sljedećem meču (danas 6/27). Početni udarac izgubio je samo jednom i to u drugom setu.

U drugom kolu 19-godišnjeg Međugorca čeka Izraelac Dudi Sela, koji je u četiri seta izbacio kvalifikanta iz Monaka, Jeana-Renea Lisnarda. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj, a ukoliko Marin pobijedi, bit će mu to najbolji rezultat u Parizu u njegovom trećem nastupu.

Roland Garros, 1. kolo: Marin Čilić (Hrvatska, 13) - Jan Hernych (Češka) 6:0, 6:4, 6:3, Sela (Izrael) - Lisnard (Monako, Q) 6:4, 6:3, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!