Završnica, finale, 24.05.2009.
Kiel
Kiel 39:34 Atletico de Madrid
Atletico de Madrid

Kiel pripremio teren

Ante Jukić • nedjelja, 24.05.2009.
Kiel pripremio teren
Foto: EPA

U prvoj utakmici finala rukometne Lige prvaka, njemački Kiel je u svojoj Sparkassen Areni rezultatom 39:34 svladao Ciudad Real. Iako pet golova zaostatka nipošto nije nešto što snažna španjolska momčad u uzvratu ne bi mogla nadoknaditi, činjenica je kako je titula najbolje europske momčadi bliže povratku u Kiel, nego ostanku na Pirinejskom poluotoku...

Ne treba posebno ni naglašavati kako je branitelje naslova dočekala krcata Sparkassen Arena, željna povratka titule najbolje europske momčadi u Kiel. Nošeni podrškom više od deset tisuća glasnih grla, Zebre su krenule u svom stilu, dakle, silovito, no ugodnih +6 (18:12) koje su stvorile do odlaska na odmor, gotovo su u potpunosti kompromitirale znatno lošijim drugim poluvremenom. Ipak, nakon što se Ciudad Real pet minuta prije kraja spustio na samo -1, Kiel je ponovno ubacio u višu brzinu i uknjižio za uzvrat sasvim lijepih 39:34.

Najefikasniji u redovima njemačkog stroja bili su Vid Kavtičnik i Filip Jicha, strijelci devet pogodaka, a standardno dobru partiju pružio je i Karabatić (7). Kod Ciudad Reala, pak, bolji od ostalih bili su Fernandez (8), Kallman (7) i Abalo (7) dok je rubrika "golovi" našeg Petra Metličića ostala nepopunjena - nijedan od dva Perina pokušaja, naime, nije pronašao put do mreže standardno dobrog Thierryja Omeyera (11 obrana).

Vezane vijesti

Uraganski početak Kiela, kojim je dominirao već spomenuti Jicha, Španjolce je već u desetoj minuti doveo na neugodnih -5 (2:7), no nakon što su se uspjeli othrvati uvodnom naletu domaćina, branitelji naslova polako su počeli hvatati priključak. Kada je Olafur Stefansson u 18. minuti pogodio za 8:8, činilo se da utakmica ulazi u one očekivane, neizvjesne vode, ali nije bilo tako. Izjednačujući pogodak Ciudada kao da je naljutio Zebre, koje do kraja prvog poluvremena ulaze u novu veliku seriju. Pri odlasku na odmor Nijemci su brojali velikih 18:12, i izgledalo je tada kako goste očekuje povratak kući s povećim zaostatkom u torbi.

No, nije Ciudad Real slučajno aktualni prvak Europe, niti su zvjezdana igračka imena u njihovoj momčadi tu tek reda radi. U drugom poluvremenu na parketu smo gledali puno odlučnije goste, koji su malo po malo "nagrizali" stečenu prednost Kiela, a kada je crveni karton u 40. minuti zaradio Marcus Ahlm, stvoreni su svi preduvjeti za povratak gostiju. I onda, kad su Španjolci u 55. minuti došli na samo gol zaostatka, i kad je sve "mirisalo" na egal uoči uzvrata, domaćini prolaze novu snagu te furioznom završnicom odlaze na konačnih 39:34.

Prva epizoda sudara divova je, dakle, iza nas, i kao što se i očekivalo, ništa nije riješeno. Pet pogodaka prednosti Kielu nesumnjivo omogućuju ugodniji život u narednih tjedan dana, no da će im biti vrlo "vruće" u Quijote Areni sljedeće nedjelje - hoće.

Završnica

finale

Kiel39:34Atletico de Madrid
Atletico de Madrid33:27Kiel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!