Završnica, finale, 31.05.2009, 18:00 h
Atletico de Madrid
Atletico de Madrid 33:27 Kiel
Kiel

Ciudad Realu uspjelo čudo

Matej Milanović • nedjelja, 31.05.2009.
Ciudad Realu uspjelo čudo
Foto: EPA

Kiel je na nevjerojatan način ispustio iz ruku naslov prvaka Europe. Početkom nastavka vodili su čak 20:16, da bi na kraju izgubili 33:27. Ciudad Real je tim rezultatom obranio naslov prvaka Europe fenomenalnom završnicom susreta...

Danas je odigrano finale rukometne Lige prvaka za muške. U finalu su igrale dvije najbolje momčadi Europe. Prvaci Španjolske, Ciudad Real, i prvaci Njemačke, Kiel. Nijemci su na uzvrat u Španjolsku došli sa velikih 39:34 iz prve utakmice. Španjolci su znali da im treba odličan nastup za nadoknadu minusa.

Susret je odmah krenuo loše po Ciudad Real. U prva tri napada Thierry Omeyer je skupio tri obrane što je omogućilo Kielu početnu prednost od 2:0. Do osme minute izjednačili su domaći, no ubrzo su se našli u najvećem zaostatku od početka utakmice, 7:4 za goste.

Chema Rodriguez zatim zabija iz kontre treći uzastopni pogodak domaćih za 8:8. Ubrzo potom Rodriguez biva isključen na dvije minute, a deset sekundi kasnije isključenje zarađuje i Petar Metličić zbog guranja protivnika dok je bio u skoku. Razdoblje s dva igrača više Nijemci su iskoristili za novih +2, 10:8.

U 24. minuti pri dva gola zaostatka Ciudad Real je napadao s igračem više, no Omeyer im je dvaput obranio u tijeku iste akcije. Otišao je Kiel zatim na 14:11, a do poluvremena su Španjolci s dva pogotka došli na samo gol minusa.

U nastavku Kiel od 16:15 zabija dva uzastopna pogotka za malo sigurniju prednost, a nedugo zatim odlazi i na najveću prednost na dvoboju zahvaljujući kontri Henrika Lundströma, 20:16.

Ni tu utakmici nije bio kraj. Kiel je odigrao nekoliko neorganiziranih napada i u 44. minuti izvrsni Chema Rodriguez izjednačio je na 20:20 na oduševljenje domaće publike. Seriju Ciudada prekinuo je Vid Kavtičnik sa sedmerca, nakon što se Arpad Šterbik poskliznuo i pustio mu prazan gol.

Niti minutu kasnije, po prvi put na utakmici, domaći su poveli 22:21. U 47. minuti dogodila se pomalo nevjerojatna akcija. Viran Morros zabio je za Ciudad Real. Kiel je otišao na centar izvesti, izgubili su odmah loptu i Morros je zabio još jednog za 24:22.

Nedugo poslije Šterbik je zaustavio protivnički napad i Španjolci su poveli 26:23 u 49. minuti. Kiel se tri minute kasnije vratio na -1 da bi potom s dva uzastopna gola domaći došli na 29:26 pet minuta prije kraja. Šterbik je ponovno obranio i Jonas Kallman je u kontri zabio za najveću prednost domaćih, 30:26.

Tri minute prije kraja Ciudad Real imao je napad za pet razlike i Luc Abalo je postigao gol za 32:26, razliku dovoljnu Španjolcima da postanu prvaci Europe. Kiel je ušao u potpunu paniku i izgubio u konačnici nakon jednog nevjerojatnog dvoboja sa 33:27.

Ciudad Real je tako osvojio svoj treći naslov prvaka Europe odnosno drugi uzastopni. U redovima prvaka igrao je i Petar Metličić koji je uglavnom pomagao u obrani. Dok Španjolci sada mogu slaviti nevjerojatan uspjeh, Kielu ostaje ne samo žal zbog naslova propuštenog na tragikomičan način već i zbog svih nedoumica oko kluba.

Naime, dosta je upitno s kakvim će igračkim kadrom Nijemci ući u iduću sezonu. U svakom slučaju ovaj je dvoboj s punim pravom bio finale Lige prvaka i momčadi su donijele gledateljima fantastične doživljaje u završnih 120 minuta europske klupske rukometne sezone.

Liga prvaka, Uzvrat finala:
Ciudad Real - Kiel 33:27 (prvi susret 34:39)

Završnica

finale

Kiel39:34Atletico de Madrid
Atletico de Madrid33:27Kiel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!