Tenis

"Od meča do meča"

Ivor Krapac, Tanja Vučić • ponedjeljak, 25.05.2009.
"Od meča do meča"
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić, prvi hrvatski reket i s obzirom na ždrijeb, naš najjači adut za prolaz u drugi tjedan Roland Garrosa, ne gleda puno unaprijed u svojim očekivanjima na pariškoj crvenoj prašini. Prva prepreka već je iza njega, u nedjelju je u tri seta arhivirao Čeha Jana Hernycha, a sada ga zanima samo prvi sljedeći meč...

Iako ždrijeb izgleda povoljno, Marin Čilić nije poletio pa krenuo razmišljati o Radeku Štepaneku u trećem kolu ili Andyju Murrayu u osmini finala, što će se dogoditi ukoliko se sve rasplete u skladu s renkingom. Kao i obično, gleda ponajprije prema sebi i svojoj igri - ako će biti dobra, završit će dobro.

"Za Roland Garros mi je teško reći za ciljeve, igrat ću od meča do meča i mislim da imam solidnu priliku dobiti dosta igrača", najavio je prvi hrvatski reket, kojem Jan Hernych u prvom kolu nije bio ozbiljnija prijetnja. Štoviše, sve je moglo završiti i uvjerljivije od 6:0, 6:4 i 6:3 da je imao bolju realizaciju break-lopti od 6/27, koliko je ubilježio u tom meču.

Vezane vijesti

Protiv Hernycha nisu smetale ni propuštene prilike za break, a na nastavku puta obećava što Marin ima dobar osjećaj. "Dobro sam se pripremio i nadam se da mogu igrati svoj najbolji tenis. Postavljen sam za nositelja tako da u prvim mečevima imam 'lakše' protivnike, probat ću to iskoristiti koliko mogu", dodao je 13-postavljeni hrvatski adut.

U drugom kolu, gotovo sigurno u srijedu, slijedi Izraelac Dudi Sela, koji bi također morao pasti, a ako se to dogodi, Marin će nadmašiti svoj najbolji seniorski rezultat u Parizu, drugo kolo iz prošle godine. U glavnom ždrijebu debitirao je preklani porazom u prvom kolu, a iz juniorskih dana nosi lijepe uspomene, naslov iz 2005.

"Uvijek sam se osjećao ugodno u Parizu i ove godine nije ništa drugačije", kazao je o glavnom francuskom gradu: "Došao sam ovdje s jako dobrom sezonom i nadam se da ću ovdje još više poboljšati dojam".

Nije jedini koji se tome nada - ždrijeb je prilično otvoren, barem za drugi tjedan, bila bi šteta to ne iskoristiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!