Tenis

Nakon "bicikla" - Safina na trening

Ivor Krapac • ponedjeljak, 25.05.2009.
Nakon "bicikla" - Safina na trening
Foto: EPA

Iako su Dinara Safina i Željko Krajan imali puno razloga biti zadovoljni nakon što je prva tenisačica svijeta bez izgubljenog gema "isprašila" Anne Keothavong u prvom kolu Roland Garrosa, Ruskinja je ipak nedugo nakon pobjede bila treningu. Po Dinarinim riječima, trener nije bio presretan baš svime što je pokazala...

Nakon meča bez gotovo ikakvog intenziteta i dvojbi kome će pripasti pobjeda nije tako čudno otići na trening, no neuobičajeno je kada se to dogodi zbog toga što je trener vidio stvari koje su morale izgledati bolje. Upravo to dogodilo se nakon što je Dinara Safina sa 6:0 i 6:0 "prošetala" nesretnu Keothavong za sat i minutu igre.

"Da, odlazim na trening, malo ću se 'raspucati'", kazala je Safina pred novinarima nedugo nakon pobjede: "Bilo je nekoliko stvari s kojima moj trener nije bio zadovoljan. Bez obzira na rezultat, uvijek imaš nešto za popraviti prije sljedećeg meča."

Vezane vijesti

Jasno, rezultatom nije mogao biti nesretan baš nitko, ne može se tražiti bolje od "bicikla". No, po Krajanovom viđenju, Safina je imala i praznina u igri: "Mogla bih servirati nešto bolje, možda udarati malo čvršće... Pogotovo se naljutio kod 5:0 kad sam samo 'gurala' lopticu u nekoliko poena, zamjerio mi je da sam se opustila i da ne potežem kako treba. Uglavnom, ništa komplicirano."

Ako će u drugom kolu biti još čvršća i agresivnija, ne piše se dobro sunarodnjakinji Vitaliji Djačenko, koja je iduća na redu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!