Tenis

Dobar početak, loš nastavak

Branimir Korać • utorak, 26.05.2009.
Dobar početak, loš nastavak
Foto: EPA

Karolina Šprem neće igrati u drugom kolu Roland Garrosa. Na startu ju je zaustavila Jelena Dokić koja je slavila u tri seta s 3:6, 6:1, 6:2…

Karolina Šprem i Jelena Dokić, dvije povratnice ždrijeb je spojio na samom startu Roland Garrosa. U meč je Karolina ušla s prednosti 1-0 u međusobnim omjerima, no to je malo značilo obzirom da je taj meč igran davnih dana još tamo 2003. godine.

Šprem i Dokić krenule su upravo onako kako se i očekivalo, obostrano snažno i bez nekih kalkulacija. U takvoj igri bolje se snašla Šprem koja je prva stigla do breaka, međutim nije ga dugo zadržala i Dokić se vratila. Ipak, još jednom je Šprem uspjela uzeti servis protivnici i na taj način na kraju i stići do seta sa 6:3 za manje od pola sata igre.

Jelena Dokić bolje je otvorila drugi set. Nakon što je uzela svoj servis, na servisu Šprem okrenula je 40:15, stigla do break lopte, odmah ju iskoristila i povela s 2:0. Na svom servisu Australka je bila uspješna i povela s 3:0.

Karolina nastavlja s lošom igrom na servisu i Dokić kod 3:0 ima velikih 0:40 što ju dovodi praktički na prag osvajanja seta. Koristi ponuđenu priliku odmah i bježi na teško dostižnih 4:0.

Do kraja drugog seta Karolina je osvojila samo jedan gem, a kako je odigrala govori podatak da je u cijelom setu osvojila tek 13 poena bez ikakve opasnosti na reternu.

Na početku odlučujućeg seta ponovno si je Karolina zakomplicirala život. Kod 1:1 je imala 40:15 na svom servisu, no dozvolila je Dokić da napravi seriju poena i dođe do break lopte koju po običaju odmah realizira i ima break prednosti.

Napravila je Šprem pritisak u sljedećem gemu želeći odmah vratiti izgubljeni servis, no nije stigla niti do break lopte. Ono što Šprem nije uspjela, uspjela je Dokić. Odmah u sljedećem gemu dolazi do 0:30, a zatim i 30:40, koristi tu priliku i ima dvostruki break.

Do kraja susreta Karolina nije uspjela niti jednom oduzeti servis protivnici i Dokić za nešto više od sat i pol prolazi u drugo kolo.

Naša tenisačica imala je 11 neforsiranih pogrešaka manje, ali isto tako i pet winnera manje. Malo joj je značilo što je imala 63 posto ubačaja prvog servisa kada je Dokić bila vrlo opasna na reternu i protiv prvog i drugog servisa.

Roland Garros, tenisačice, prvo kolo:
Jelena Dokić (Australija) - Karolina Šprem (Hrvatska) 3:6, 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!