Košarka

Šok za Lottomaticu

Vedran Babić • srijeda, 27.05.2009.
Šok za Lottomaticu
Foto: Nikola Movrić

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela doigravanja u talijanskoj ligi priredila je momčad Angelico Bielle, koja je u Rimu došla do pobjede u majstorici i na taj način izbacila lanjskog finalistu Lottomaticu...

Drugoplasirana momčad lige u regularnom dijelu neće vidjeti polufinale doigravanja. Lottomatica je u odlučujućoj petoj utakmici iznenađujuće poražena pred svojim navijačima 83:79 od Angelico Bielle, što joj je najranije ispadanje u doigravanju još od 2004. godine.

Nadahnuta momčad vođena mladim trenerom Lucom Bechijem (39) ostvarila je dvije uzastopne pobjede i napravila povijesni uspjeh - prvi plasman u polufinale domaćeg prvenstva.

U majstorici koja se odigrala sinoć do prve osjetnije prednosti stigla je Biella serijom 10-1 u drugoj četvrtini (29:20). Do kraja poluvremena gosti su zadržali solidnu prednost i na odmor otišli s plus deset (44:34).

Košem Jamesa Gista u 25. minuti Biella je upisala najveću prednost na utakmici (56:43), nakon čega je uslijedio njezin pad, koji je vrhunac doživio deset minuta poslije kada je Lottomatica povela 71:63.

U dramatičnoj završnici najviše se istaknuo gostujući razigravač Valerio Spinelli, koji je ubacio osam od svojih 11 koševa u utakmici. Upravo je on vratio vodstvo Bielli kod 76:75, vodstvo koje gosti više nisu izgubili do kraja. Opet je Spinelli kod 81:79 pogodio oba slobodna bacanja i zaključio ovu, za Lottomaticu nesretnu rimsku priču.

Osim Spinellija, dvoznamenkasti broj koševa kod gostiju ostvarili su još Greg Brunner (14), James Gist (13) i Joe Smith (12), dok je najzapaženiji kod Lottomatice bio Andre Hutson s 21 poenom i sedam skokova. Sani Bečirović zabio je 19 koševa uz sedam asistencija.

Biella će dakle u polufinalu igrati protiv Armani Jeansa, koji je kao šestoplasirani s 3-1 izbacio Bancatercas Teramo (3.).

Jedini četvrtfinalni par koji je još uvijek "živ" jest onaj između Benettona i La Fortezze, u kojem su košarkaši iz Bologne na svom parketu s 99:78 nadigrali svoje suparnike i izjednačili na 2:2.

Raspoloženi domaćini imali su čak šestoricu košarkaša s dvoznamenkastim učinkom, a najviše su postigli Sharrod Ford (19 poena, 13 skokova), Keith Langford (17) i Brett Blizzard (15). Najefikasniji u momčadi iz Trevisa bio je DaShaun Wood sa 16 ubačaja, a jedan manje imao je hrvatski košarkaš Sandro Nicević, koji je na parketu proveo 25 minuta.

Za dva je šutirao 5/7, a s crte slobodnih bacanja bio je precizan iz svih pet pokušaja. Uz to je prikupio i sedam skokova i tri asistencije za još jednu odličnu partiju, no ni to nije bilo dovoljno "zelenima" da izbore finale prije pete utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!