Tenis

Hladan tuš za Venus Williams

Ivor Krapac • petak, 29.05.2009.
Hladan tuš za Venus Williams
Foto: EPA

U drugom kolu se teškom mukom izvukla protiv Lucie Šafarove, pritom spasivši i jednu meč-loptu, no korak kasnije dogodio se kraj ovogodišnjeg puta Venus Williams u Roland Garrosu. Treća tenisačica svijeta nije uspjela parirati Mađarici Agnes Szavay, koja ju je sasvim zasluženo ispratila u dva seta...

Kao i u prošle dvije sezone, Venus Williams je i ovog puta pretrpjela poraz u trećem kolu pariškog Grand Slam turnira. Vrlo slabo izdanje treće na svijetu i solidan nastup Agnes Szavay bili su dovoljni da 20-godišnja Mađarica sa 6:0 i 6:4 dođe do vrijednog "skalpa", s obzirom gdje se dogodio, možda i najvrjednijeg u karijeri.

Szavay već ima u kolekciji pobjedu nad trećom na svijetu, prije dvije sezone u finalu Pekinga protiv Jelene Janković, ali ovo je ipak Grand Slam turnir, a dobiti suparnicu iz vrha na nekom od četiri najveća uvijek ima posebnu težinu.

U prvom setu je sve brzo otišlo na stranu 29-postavljene Mađarice, dok je u nastavku Venus barem pružila veći otpor, iako joj igra i dalje nije bila blistava. Trećepostavljena Amerikanka je čak došla i do breaka prednosti, imala 4:3 i servis, ali nakon toga više nije osvojila ni gem.

Ana Ivanović nije se dala iznenaditi. Braniteljica naslova napravila je novi korak za samo sat i minutu igre, sa 6:0 i 6:2 protiv ljevoruke Čehinje Ivete Benešove, a nakon pobjede kazala je da joj se polako vraća samopouzdanje - pobjede su za to jedini recept, od lanjskog Roland Garrosa nije ih bilo onoliko koliko je željela.

Jednako uvjerljiva bila je i Dinara Safina, koja je u ruskom dvoboju sa 6:2 i 6:0 ispratila Anastasiju Pavljučenkovu. Prva tenisačica svijeta je u tri dosadašnja ovogodišnja meča u Parizu izgubila sveukupno četiri gema, teško može lakše od toga.

Safina će se na idućoj prepreci sresti s Aravane Rezai, jednom od dvije preostale francuske nade u ženskom ždrijebu (Virginie Razzano), koja se probila u osminu finala sa 7:6(3) i 6:2 protiv 16-godišnje portugalske kvalifikantice Michelle Larcher de Brito.

Mlada Portugalka ozbiljno je iznervirala svoju francusku suparnicu - toliko je urlala prilikom i nakon svakog udarca da je to prešlo uobičajene standarde ženskog tenisa, pa Rezai nije preostalo ništa drugo nego da se pobuni sucu u stolcu i supervizoru.

Nije da je previše pomoglo, Larcher de Brito bila je glasna do kraja meča, no Francuskinja je izdržala i taj izazov, pa na rukovanju na mreži nakon pobjede doživjela vrlo mlak, gotovo nikakav pozdrav suparnice. Portugalka očito nije zaboravila prosvjed Rezai, a nedugo nakon susreta je vlastite decibele pojasnila time da je "tako navikla" i da je "takva oduvijek".

Roland Garros, tenisačice, treće kolo: Safina (Rusija, 1) - Pavljučenkova (Rusija, 27) 6:2, 6:0, Rezai (Francuska) - Larcher de Brito (Portugal, Q) 7:6(3), 6:2, Ivanović (Srbija, 8) - Benešova (Češka, 32) 6:0, 6:2, Szavay (Mađarska, 29) - V. Williams (SAD, 3) 6:0, 6:4, Cibulkova (Slovačka, 20) - Dulko (Argentina) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!