Nogomet

Fenerbahče otkazao europskom prvaku

Borna Rupnik • utorak, 02.06.2009.
Fenerbahče otkazao europskom prvaku
Foto: EPA

Luis Aragones, čovjek koji je prošlog ljeta vodio reprezentaciju Španjolske do naslova europskog prvaka, u Fenerbahčeu se zadržao samo godinu dana. Turski je klub od njega očekivao osvajanje prvenstva, a Španjolac je završio kao četvrti...

Ambiciozni Fenerbahče nije imao sluha za trofejni životopis Luisa Aragonesa. 70-godišnji Španjolac u Tursku je stigao kao novopečeni vlasnik trofeja s Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj, ali nije uspio svom novom klubu donijeti titulu prvaka te su mu čelnici - zahvalili.

U jednom vrlo neobičnom izdanju turske lige, u kojem se u borbi za naslov prvaka među istanbulske klubove umiješao Sivasspor, a dobro je kotirao i Trabzonspor našeg Hrvoja Čale, prvo je mjesto pripalo Bešiktašu, a Fenerbahče je s deset bodova zaostatka za vodećim osvojio četvrto mjesto.

Fenerbahčeu za utjehu, Galatasaray je bio još gori, peti. No, u novu će sezonu krenuti s novim rješenjem na klupi, a Aragonesovim je odlaskom pod znak upitnika doveden i ostanak njegovog sunarodnjaka Daniela Guize jer je španjolski dvojac u Istanbul stigao u paketu.

Aragones je svojedobno sjedio i na klupama španjolskih velikana Atletico Madrida i Barcelone, a hoće li nakon turskog neuspjeha imati volje uopće se primati novoga posla, ostaje za vidjeti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!