Ostali sportovi

Otvorene Sportske igre mladih

Sportnet • ponedjeljak, 08.06.2009.
Otvorene Sportske igre mladih

Na glavnom gradskom trgu u Križevcima službeno su otvorene 13. Bistra sportske igre mladih, najveća sportska amaterska manifestacija u Republici Hrvatskoj...

Mnogobrojni građani mogli su uživati u cjelodnevnom sportsko-zabavnom programu koji je započeo već u 12 sati. Organizirane su utakmice nogometa i košarke, a snage su se odmjerile u pravom sportskom duhu te su podijeljeni razni sponzorski uzorci i prigodne nagrade.

Večernji dio programa bio je posvećen svečanosti otvaranja na kojem se okupio veći broj uzvanika. Nazočne su prigodnim riječima pozdravili gradonačelnik Križevaca, gospodin Branko Hrg i mnogo ostali dužnosti kao i predsjednik Sportskih igara mladih - gospodin Zdravko Marić. Igre je službeno proglasio otvorenima mr.sc. Stjepan Adanić, državni tajnik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u ime potpredsjednice Vlade gospođe Jadranke Kosor uz podizanje zastave i izvođenje himne Igara.

Na punom trgu pratio se prijenos utakmice Hrvatska-Ukrajina, a za dobru atmosferu se pobrinuo Oliver Dragojević. Trinaeste Sportske igre mladih organizirat će se i ove godine od mjeseca lipnja do sredine rujna u gotovo svim županijskim središtima i okupit će do sada rekordan broj djece i mladih koji će se družiti kroz natjecanja u deset sportskih disciplina, malom nogometu koji uključuje i ženske malonogometne ekipe, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, stolnom tenisu, šahu, badmintonu, graničaru i uličnoj košarci.

Prijave za natjecanja još traju do 10. lipnja 2009. godine te svi koji se nisu dosad prijavili to još mogu na na broj 021/541-454; 021/541-455; 021/541-448. Prijaviti se mogu osnovci i srednjoškolci, samostalno mogu okupiti ekipe i nastupiti u svim sportovima, mogu se natjecati pojedinačno ili u parovima.

Nakon što se tijekom lipnja i srpnja održe izlučna natjecanja u svim većim županijskim središtima održavaju se međužupanijska-regionalna natjecanja i završnica Sportskih igara mladih u Splitu na kojoj će sudjelovati najuspješniji. Prijevoz, smještaj i hrana osigurani su besplatno za sve sudionike završnice, a tijekom održavanja Igara organizira se bogat kulturno-zabavni program.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!