Nogomet

"Bojim se problema u sljedećoj sezoni"

Antonija Pavlić • četvrtak, 18.06.2009.
"Bojim se problema u sljedećoj sezoni"

Odmah nakon što je preuzeo dužnost predsjednika Udruge hrvatskih nogometnih prvoligaša, direktor Slaven Belupa, Robert Markulin, najavio je neke drastične promjene. Čovjek koji je koprivnički klub doveo na organizacijsku razinu Dinama i Hajduka, tako je već obećao premještanje termina odigravanja utakmica s nedjelje na subotu, kao i konačno ukidanje Upravnog odbora...

Robert Markulin ambiciozni je 48-godišnji dosadašnji direktor Slaven Belupa, kao i negdašnji centarfor Farmaceuta, koji se na hijerarhijskoj ljestvici hrvatskoga nogometa uspinje nevjerojatnom brzinom.

Nakon dvogodišnjeg mandata Igor Štimca na čelu Udruge hrvatskih prvoligaša, koji je u mnogočemu unaprijedio, ali i unazadio hrvatski nogomet (projekt Liga 16), na njegovo je mjesto iznenađujuće, ali ne i nezasluženo sjeo upravo Markulin, pobijedivši Zagrebovog predsjednika Dražena Medića koji je ujedno bio i glavni Štimčev kandidat.

Za službene stranice koprivničkog prvoligaša novi je predsjednik Udruge i dopredsjednik HNS-a stoga prokomentirao ciljeve i viziju započetih Štimčevih projekata, a prije svega "Volim nogometa" i "Lige 16".

"Zahvaljujem se svim klubovima koji su mi poklonili povjerenje i vjerujem i nadam se da ću to i opravdati. Siguran sam da dobre stvari u hrvatskom nogometu možemo dodatno poboljšati, a one negativne potpuno iskorijeniti. Prvo ću se zalagati za ukidanje Upravnog odbora (vijeća petorice), jer odluke moraju biti donijete ispred svih 16 članova Udruge.", počeo je Markulin.

"Na funkciji u Slaven Belupu koju sam obnašao deset godina stekao sam ogromno iskustvo vođenja kluba koje ću primijeniti i u vođenju Udruge.", otkrio je. "Opće je poznato da je Slaven iznimno dobro organiziran klub i vjerujem da su predstavnici većine prvoligaša to prepoznali i glasali za moj izbor."

Novo zaduženje, ipak, oduzet će Markulinu dosta vremena što znači da neće moći punopravno nastaviti obnašati i dužnost Slavenovog direktora. "Brzo ćemo se preorganizirati i poduzeti sve da se moje izbivanje ne osjeti na radu u klubu. Siguran sam da dobar raspored čuda čini i da će Slaven zajedno sa mnom pronaći neko adekvatno rješenje."

Osim ukidanja Upravnog odbora Udruge, u planu je i premještanje termina odigravanja utakmica s nedjelje na mnogima prihvatljiviju subotu. "Dosta je klubova nezadovoljno nedjeljnim terminom, koji je odabran prvenstveno zbog televizijske emisije "Volim nogomet". Od 16 prvoligaša, čak 12 njih se protivi igranju nedjeljom i stoga ćemo s emisijom vjerojatno pokušati pronaći neki kompromis. Istina je da je ona pridonijela popularizaciji hrvatskog nogometa, ali vrijeme igranja odigravanja utakmica uistinu nije najbolje. Očekuje nas mnogo posla u razgovorima s HRT-om i nastojat ćemo učiniti što je moguće više za sve prvoligaše."

Pored toga, sporni su bili i iznosi koje je HRT isplatio klubovima, a za koje Markulin smatra da su premali. "S obzirom na ustupak klubova koji su zbog emisije pristali na igranje nedjeljom, smatram da su dobili premalo novca i to ćemo u budućnosti pokušati ispraviti."

Možda i najveća kontroverza Štimčeva mandata, Liga 16, također se našla na tapeti novog predsjednika. "Liga 16 može biti odlična za afirmaciju mladih nogometaša i nogometnih centara, ali moram priznati da sam glede toga ipak malo sumnjičav. Financijska situacija trenutno nije sjajna i možda se s tim projektom moglo pričekati. Ideja je dugoročna dobra, ali bojim se problema klubova u novoj sezoni.", zaključio je.

Foto: www.nk-slaven-belupo.hr

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!