Tenis

Janković častila Oudin

Maja Giljanović • subota, 27.06.2009.
Janković častila Oudin
Foto: EPA

Najveću senzaciju ovih šest dana Wimbledona priredila je 124. igračica svijeta Melanie Oudin koja je u trećem kolu u tri seta nakon izgubljenog prvog izbacila šestu nositeljicu i bivšu prvu igračicu svijeta Jelenu Janković...

Melanie Oudin je i protiv Sybille Bammer u prvom kolu i protiv Jaroslave Švedove u drugom i protiv Jelene Janković u trećem kolu izgubila prvi set, ali je i Austrijanku i Kazahstanku i Srpkinju izbacila u sljedeća dva.

17-godišnjakinji je ovo debitantski nastup u Wimbledonu, treći Grand Slam uopće nakon U.S. Opena i Australian Opena na kojima je ispala u prvim kolima, a riječ je o igračici koja je 124. na svijetu i na Touru je ubilježila samo sedam pobjeda i više-manje svoje vrijeme provodi na Challengerima. Prošli je mjesec primjerice u prvim kolima Challengera i u Indian Harbour Beachu i u Raleighu pobijedila našu Mirjanu Lučić (6:3, 7:5 i 7:5, 6:3), a oba je turnira i osvojila.

Janković koja koliko god u posljednje vrijeme nije "svoja" - sama je nakon prošlotjednog izlijetanja u prvom kolu Eastbournea (Čakvetadze) priznala da sve ozbiljnije razmišlja o pauzi - nije "mačji kašalj". 24-godišnjakinja je osvojila prvi set (10-8 u tie-breaku), ali Oudin nije odustala.

U drugom je setu trećim breakom u setu (7:5) izjednačila na 1:1, a u trećem je nakon dva sata i 50 minuta i duplog breaka (Janković nije izborila nijednu break-loptu u odlučujućem setu) iskoristila drugu meč-loptu i upisala "skalp" karijere.

Druga Srpkinja, polufinalistica prije dvije godine te i sama bivša prva igračica svijeta Ana Ivanović je nakon osmine finala Roland Garrosa izborila i 4. kolo Wimbledona. 13. je nositeljica u dva seta slavila protiv polufinalistice Roland Garrosa Samanthe Stosur, a još su uvjerljivije dalje prošle i Venus Williams i Caroline Wozniacki.

Dankinja je 20. nositeljici Anabel Medini Garrigues i u prvom i u drugom setu dozvolila samo dva gema, a i peterostruka je pobjednica (2000., 2001., 2005., 20007., 2008.) Carli Suarez Navarro prepustila samo četiri gema (6:0 u prvom setu) te se 34. igračici svijeta i četvrtfinalistici Australian Opena revanširala za poraz u drugom kolu baš Melbournea (2:6, 6:3, 7:5) od prije pet mjeseci 46. na svijetu.

Wimbledon, 3. kolo:
V. Williams (SAD, 3) - Suarez Navarro (Španjolska) 6:0, 6:4, Oudin (SAD) - Janković (Srbija, 6) 6:7 (8), 7:5, 6:2, Wozniacki (Danska, 9) - Medina Garrigues (Španjolska, 20) 6:2, 6:2, Ivanović (Srbija, 13) - Stosur (Australija, 18) 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!