Automoto

"Bit će poput nogometne utakmice"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 06.07.2009.
"Bit će poput nogometne utakmice"
Foto: EPA

Sebastiana Vettela u nedjelju očekuje nastup na domaćem terenu. Potjeru za Jensonom Buttonom nastavit će na stazi u Nürburgringu, gdje očekuje bučnu podršku svojih navijača...

Iako je Rubens Barrichello drugoplasirani vozač ukupnog poretka, najveća prijetnja snovima Jensona Buttona o naslovu prvaka je Red Bullov Sebastian Vettel, koji je u Silverstoneu deklasirao konkurenciju i istaknuo svoju kandidaturu za najviši plasman.

Bačenu rukavicu u Buttonovo lice Vettel će pokušati opravdati i na svom terenu. U nedjelju se vozi Velika nagrada Njemačke. "Da, to će biti poput nogometne utakmice na domaćem terenu. Uvijek pružite 100%, ali ste pred svojim navijačima još motiviraniji jer se osjećate ugodno", izjavio je mladi Nijemac.

Vezane vijesti

"Primjerice, nedaleko od ove staze, u Kerpenu, često sam vozio utrke kartinga i stekao sam mnoge prijatelje. Tijekom same utrke ne razmišljate baš u kojoj ste državi, ali prije i poslije utrke shvatite da je najljepše biti kod kuće", objasnio je.

Međutim, jedno od važnijih pitanja je može li Red Bullov bolid ponoviti sjajnu predstavu iz Velike Britanije. "Dečki u tvornici naporno rade. Imamo nove dijelove za svaku utrku", optimistično dodaje Sebastian Vettel.

No, treba voditi računa i o tome da Jenson Button neće sjediti skrštenih ruku - iz Brawn GP-a najavljuju da će što prije pokušati isprati gorak okus nakon njegovog izostanka s pobjedničkog postolja u Silverstoneu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!