Tenis

"Karlović je jedinstven"

Ivor Krapac • četvrtak, 09.07.2009.
"Karlović je jedinstven"
Foto: FaH

S obzirom da nema Andyja Roddicka, američka reprezentacija će u potrazi za pobjedom u Hrvatskoj u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa u singlu najviše očekivati od Jamesa Blakea. 29-godišnji gostujući adut otvorit će susret u petak poslijepodne protiv Ive Karlovića, protiv kojega baš nitko ne očekuje lak posao...

James Blake i Ivo Karlović će u Poreču šesti put u karijeri stajati na suprotnim stranama mreže. Blake je u ukupnom međusobnom omjeru u zaostatku, Ivo vodi s 3-2, a da i stoji bolje, vjerojatno najava ne bi bila puno drugačija.

"Karlović je jedinstven sportaš, igrač kakvih nema puno. Najvažnije će mi biti držati koncentraciju na svom servisu, a na njegovom trebam napadati kada dobijem šansu, biti spreman iskoristiti sve što se otvori u tie-breaku, ukoliko do toga dođe", rekao je Blake o onome što nudi ogled s 208 cm visokim Zagrepčaninom.

"Uvijek je bitno startati dobro, donijeti prvi bod i skinuti pritisak za drugi singl. Za subotu i parove smo jako samouvjereni, a uzimajući to u obzir, bilo bi jako dobro startati s bodom u prvom meču", dodao je Blake kojem, kao ni Karloviću, ne pravi veliku razliku što će u petak prvi na teren. Ne bi mu smetalo ni da ne zna kada će u akciju: "Svi profesionalci su navikli na svakakve rasplete, svi smo već puno toga i prošli. Znamo što trebamo napraviti da bismo se pripremili za bilo koji meč".

Blake je posljednjih dana na treningu imao bandažirano desno koljeno, malo ga muči upala tetive, ali vjeruje da mu to neće smetati: "Tendinitis me prati već nekoliko godina, javlja se tu i tamo. No, imam 29 godina i igram dugo, jasno je da će biti i neke boli ako sam redovito na turnirima".

Mardy Fish je od svih Amerikanaca najkasnije doznao da će igrati u Poreču. Već je bio u Newportu i spremao se za tamošnji turnir za travi kada je u nedjelju popodne po lokalnom vremenu došao poziv Patricka McEnroea nakon otkaza Andyja Roddicka.

"Bio sam uzbuđen što sam dobio poziv iako mi je bilo žao Andyja. Moja uloga u reprezentaciji je uglavnom takva, uskačem i pomažem koliko mogu kao dodatna opcija za trening ili ako treba igrati", kazao je Fish, kojem ne smeta što je u Poreč došao naknadno, nakon reprezentativnih kolega. Tri dana treninga će, kaže, biti sasvim dovoljna.

U petak u drugom meču dana čekat će Marin Čilić, kojeg Fish pamti po porazu u njihovom jedinom dosadašnjem međusobnom susretu, lani u finalu New Havena (6:4, 4:6, 6:2): "Bio je to tijesan meč. On je od tada još napredovao, čeka me težak posao, svi igrači koji su tako dobro rangirani mogu igrati na svim podlogama".

"Što se taktike za petak tiče, još ćemo razgovarati, ali vjerojatno neću mijenjati puno u odnosu na New Haven, možda samo nekoliko detalja. Ono je bila tvrda podloga dok ćemo ovog puta igrati na zemlji, no dobar meč u New Havenu dat će mi dodatno samopouzdanje".

Bob i Mike Bryan bit će veliki favoriti za pobjedu u subotu u meču parova, ali ljevoruki Bob donekle je "povukao ručnu" pozivajući na oprez: "Očekujem vidjeti Karlovića na terenu, protiv njega nije lako, a znam da je i Lovro Zovko dobar u parovima. Bit će to meč s puno kratkih poena, nadam se da ćemo nas dvojica ubaciti više loptica u teren nego oni".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!