Nogomet

Makedonci ljuti na Milano

Antonija Pavlić • četvrtak, 16.07.2009.
Makedonci ljuti na Milano
Foto: UEFA

Nakon visokog poraza od Slaven Belupa u drugom pretkolu Europske lige makedonski novinari obrušili su paljbu na kumanovski Milano...

"Milanu se danas dogodila prava katastrofa. No, rezultat i poraz nisu očajni samo za mladi klub iz Kumanova; makedonski nogomet ovime gubi važne koeficjente u europskim kupovima", piše Macedonian football.

Novinar spomenutog portala Igor Naumovski u tom kontekstu spominje i nogometni Savez Makedonije, koji je učinio "veliku pogrešku i licencu za Europu dao klubu koji nema financijsku podlogu i igrače pod važećim ugovorima."

"Nakon odlaska 15 igrača iz prošle sezone klub je uložio trud i doveo mnoštvo anonimnih igrača kako bi igranjem u Europi od Uefe zaradio 80.000 eura. Neki su igrači u Kumanovo stigli samo nekoliko dana prije ove utakmice i trener Jusuf im čak nije znao niti imena; gledajući iz te perspektive, mogu biti sretni sa 4:0 porazom.", nastavio je autor u prilično sarkastičnom i ljutitom tonu.

Nakon sjajnog prvog poluvremena gostiju, koji su pogocima Cszimadije i Vojnovića poveli s 4:0, Naumovski piše kako su se "gosti sažalili nad demoraliziranim domaćinima, pa velikih uzbuđenja u nastavku nije bilo".

"Alimi je jednom zaprijetio vrataru Slavena i to je bilo sve od Kumanovaca za danas. Vratar Naumovski u nastavku je uspio spasiti nekoliko odličnih prilika Šafarića i Vručine, izborivši se tako da poraz ne bude osjetno veći. Sramota.", zaključio je s opisom Milanovog poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!