Košarka

Bargnani i društvo podučavali Šveđane

Branimir Korać • četvrtak, 16.07.2009.
Bargnani i društvo podučavali Šveđane
Foto: Nikola Movrić

Talijanska košarkaška reprezentacija nastavlja pripremni dio za dodatne kvalifikacije za Eurobasket nastupom na turniru u Bormiju. Prvi protivnik bila im je Švedska koja je visoko poražena 85:49...

Bio je to kako se i očekivalo neravnopravan meč. Talijani i Šveđani su potpuno različite košarkaške klase i domaćin je samo pokazao kako je nekoliko razreda ispred simpatičnih Šveđana. Recalcatiju je ovaj susret poslužio za dodatno isprobavanje nekih varijanti i na kraju je imao razloga za zadovoljstvo.

Što se samog susreta tiče, Švedska je posljednji put bila u rezultatski solidnoj situaciji kada je potkraj prve četvrtine zaostajala 18:14. Tada su Talijani krenuli, počeli podizati prednost i na poluvremenu već vodili 44:28. U drugom dijelu prednost se nastavila povećavat i susret je završen porazno za Švedsku.

U pobjedničkom sastavu najbolji su bili Andrea Bargnani s 19 poena, Stefano Mancinelli s 14 poena te Marco Belinelli s 12 poena. Kod Šveđana Skjoldebrand je ubacio 14 poena.

U prvom susretu turnira Češka je svladala Senegal s visokih 81:59, a drugog dana Italija će igrati protiv Senegala dok će Švedska igrati s Česima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!