Nogomet

Hamonajec: "Atak na Međimurje već je počeo"

Ivana Strahija • četvrtak, 23.07.2009.
Hamonajec: "Atak na Međimurje već je počeo"
Foto: Ivana Strahija

NK Međimurje dobilo je licencu za igranje na vlastitom stadionu u Čakovcu, zbog čega su sretni igrači, trener i ljubitelji nogometa. No, direktor kluba postupak licenciranja smatra nepravednim i pravim atakom na NK Međimurje.

Na danas održanoj konferenciji za novinare mnogo je riječi bilo potrošeno na temu licenciranja. Nakon što je Komisija za licenciranje HNS-a po drugi puta u mjesec dana podvrgnula čakovečki stadion rigoroznoj kontroli, konačno je izdan "čarobni papir". Olakšanje, ali i ljutnja, javili su se kod glavnog međimurskog operativca Stjepana Hamonajca.

"Katastrofa jedna što si ta Komisija dozvoljava! Nabrojili su nam devet stavaka koje delegat mora pred svaki domaći susret provjeriti i onda izvješće o tome dostaviti u HNS. Da bi sve to provjerio, delegat će očito dolaziti u Čakovec rano ujutro", ljutio se Hamonajec.

U popisu elemenata na koje se delegatu skreće pažnja u tekstu licencije, stoji i provjera gdje su smješteni gostujući navijači, imaju li osiguranu mogućnost da kupe bezalkoholne napitke i koriste se toaletom, je li parking za službene osobe i momčadi posebno odvojen i postoji li osoba koja će upravljati rasvjetom. Pomalo zvuči kao napuci nekome tko nikad nije organizirao utakmicu Prve HNL.

"Ovo je jasan atak na Nogometni klub Međimurje. Interesira me jesu li i na drugim stadionima kontrole bile ovako rigorozne? U stvari, siguran sam da nisu, kad se pogleda stadion na Maksimiru. Tamo je sigurnost gledatelja ugrožena, to je jasno, ali eto, očito se strogoća može trenirati na malima", jasan je Hamonajec.

U svojim prvoligaškim sezonama Međimurje je često imalo pritužbe na suđenje, pa nas je interesiralo smatra li Hamonajec da će problema po tom pitanju opet biti: "Formirana je tročlana komisija za delegiranje sudaca, pa se nadam da će biti bolje no ranije. Ali moram se zapitati, ako postoji tako velik broj sudaca na prvoligaškim listama, jasno je da će svakome od njih biti delegirano malo utakmica, kako mogu onda biti u formi?"

No, i Međimurci imaju svog čovjeka u HNS-u, radi se o Dragutinu Kataleniću, šefu marketinške komisije. Nema li on snagu osigurati Međimurju fer tretman? "Ne mogu reći da se Katalenić ne trudi, već valjda svima ide na živce svojim prigovorima, i bojim se da će to polučiti kontraefekt. HNS, Udruženje sudaca, Udruga 1. HNL, sve su to posebne organizacije u kojoj ima stotinu različitih interesa, a najlakše je svakako oštetiti nogometne patuljke", rekao nam je Hamonajec.

Direktor Međimurja najavio je protestnu notu koju će uputiti u Komisiju za licenciranje, a kazao je i da očekuje konačno uključivanje Nogometnog saveza Međimurja u zaštitu Kluba. Čini se da je pred nama zanimljiva sezona, kako s natjecateljskog, tako i ostalih aspekata, a jasno je da Međimurci ovog puta neće prešućivati nepravde. Ako ih bude, dakako.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!