Košarka

NBA Francuzi rastavili Austriju

Branimir Korać • petak, 24.07.2009.
NBA Francuzi rastavili Austriju

Danas je u Strasbourgu započeo turnir na kojem će snage odmjeriti reprezentacije Francuske, Austrije, Češke i Belgije. Prvog dana turnira pobjede su upisali Česi i Francuzi...

Utakmicom Češke i Belgije otvoren je turnir u Strasbourgu. Češki košarkaši bili su bolji protivnik cijelim tijekom susreta i na kraju su posve zasluženo slavili 75:67. Najvišu prednost imali su sredinom druge četvrtine kada su vodili 36:23.

Petr Benda s 19 poena i sedam skokova bio je prvo ime kod Češke u čijem sastavu je Jan Vesely dodao 12 poena. Kod Belgije, koja se priprema za dodatne kvalifikacije za Eurobasket u Poljskoj, Lauwers je ubacio 13 poena, a Jonckheyd je dodao 12.

U drugom susretu Francuska se očekivano prošetala protiv Austrije 98:57. Francuzi sa svojim NBA-ovcima imali su lagan posao i pomeli su slabašnog protivnika koji je praktički od prve minute bio inferioran.

Vrlo brzo su Francuzi odjurili na više od 20 poena prednosti, imali su i 42:16, a ta je prednost samo rasla u nastavku susreta. Na kraju se razlika zaustavila na plus 41 što je obzirom na razliku u kvaliteti bilo i realno.

U pobjedničkom sastavu Joakim Noah ubacio je 16 poena uz devet skokova, a Johan Petro dodao je 12 poena i osam skokova. Tony Parker susret je završio s devet poena i dvije asistencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!