Košarka

Bargnani i Belinelli previše za Kanadu

Branimir Korać • nedjelja, 26.07.2009.
Bargnani i Belinelli previše za Kanadu

Turnir u Trentinu donio je očekivane rezultate u subotnjim utakmicama. Pobjede su upisali Italija protiv Kanade te Novi Zeland protiv Portugala...

Turnir u Trentinu otvorili su Portugal i Novi Zeland, a Portugalci su upisali poraz 98:91. Novozelanđani su dominirali većim dijelom susreta, imali u završnici prednost 94:80, no Portugal je serijom 9:0 zakomplicirao situaciju. Međutim, s linije slobodnih bacanja Novi Zeland je na kraju ipak priveo utakmicu kraju.

Kirk Penney bio je prvo ime susreta. Novozelandska zvijezda ubacila je 35 poena unatoč čestim promjenama čuvara, a kod Portugala bolji od ostalih bili su Miguel Miranda s 18 poena, Rui Mota s 15 poena te Joao Santos s 14.

U drugom susretu Talijani su bili daleko bolji protivnik od Kanađana i na kraju su lagano slavili 91:69. Već uoči posljednje četvrtine bili su na više od 20 poena prednosti i rutinski su priveli posao kraju, a Carlo Recalcati mogao je biti zadovoljan napretkom u odnosu na posljednji dvoboj s Česima.

"Očito je da se tek dižemo, no neke stvari moramo mijenjati. Ponovno je protivnik imao previše skokova i to nije problem pojedinca već cijele momčadi. Trebamo više lopti, moramo u skoku biti bolji", govorio je naknadno Recalcati.

U talijanskom sastavu najbolji su bili Andrea Bargnani s 28 poena te Marco Belinelli s 20 poena. Kod Kanađana Young je ubacio 16, a Rautins 15 poena. Novi igrač Cedevite Jermaine Anderson ostao je bez poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!