Košarka

Talijani dobri i bez Bargnanija

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.07.2009.
Talijani dobri i bez Bargnanija

Drugog dana turnira u Trentinu pobjede su upisali Kanada i Italija. Kanađani su nadigrali Portugal dok je Italija bila bolja od Novog Zelanda...

Drugog dana turnira u Trentinu Portugal je poražen od Kanade 74:55. Vrlo loše prvo poluvrijeme odvelo je Portugal u poraz, na odmoru su zaostajali visokih 43:23 i nakon toga nisu se više oporavili. Do kraja susreta Kanada je s lakoćom kontrolirala rezultat. Najbolji u portugalskom sastavu bili su Miranda i Andrade s po deset poena.

U drugom susretu Talijani nisu imali problema s Novim Zelandom. Iako su igrali bez Andree Bargnanija koji je uz Andreu Crosariola, Stefana Mancinellija i Jacopa Giachettija dobio odmor, od samog početka susreta Italija je dominirala. Prvu četvrtinu su Talijani već dobili su 29:14 da bi već u 14. minuti bili na plus 20.

U pobjedi 88:70 najbolji kod Italije bili su Marco Belinelli s 20 poena i sedam asistencija i Valerio Amoroso sa 16 poena. Kod Novog Zelanda Kirk Penney ubacio je 28 poena uz osam skokova, a Lindsay Tait dodao je deset poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!