Nogomet

Mamić: "Previše diskutabilnih odluka"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 29.07.2009.
Mamić: "Previše diskutabilnih odluka"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon utakmice u kojoj je na poluvremenu morao napustiti klupu, sportski direktor Dinama dosta je pričao o suđenju, ali i o dobroj igri Dinama u Salzburgu...

Nije se mogao odlučiti sportski direktor Dinama Zoran Mamić je li zadovoljan ili nije: "Igrali smo jako dobro, ali zbog kartona i rezultata koji je takav kakav je - miješaju se osjećaji. Dinamo je cijelo vrijeme kontrolirao utakmicu i žao mi što već ovdje nismo riješili pitanje prolaska dalje, ali kada od prve minute igraš s igračem manje - nije lako." Naravno, ciljao je sportski direktor na suca iz Češke: "Zna se na koga mislim", jasan je bio Mamić.

Zašto ga je sudac poslao na tribine na početku nastavka?: "Na poluvremenu sam mu ukazao na nekoliko situacija, rekao sam da ovdje ne mora pobijediti Salzburg nego neka dobije bolja momčad te sam ukazao pomoćnom sucu na dva faula na Glavini koja nije mahao i stalna povlačenja Mandžukića koja nisu sankcionirali. Sve sam to rekao bez ijedne ružne riječi, no sudac me odlučio isključiti."

Jedna od odluka s kojima Dinamo nije zadovoljan je i ona kod pogotka Salzburga: "Naravno da je gol diskutabilan jer se radilo o očiglednom prekršaju koji se uvijek svira na obrabenom igraču. Na kraju, bio je čisti penal na Papu jer ga je golman udario po licu i rasjekao mu usnicu, a na kraju smo mi dobili žuti. Jednostavno, toliko je bilo diskutabilnih odluka da je teško nabrojati; previše."

Što se zbilo na kraju kada su se zapravo svi pitali: je li sudac sudio kraj ili prekid?: "Pogođen je Mandžukić, a potom se odbilo u suca koji je jako krvario, no sumnjam da tu ima kakve nade za Dinamo. Postoje odgovorni ljudi koji su tu kako bi to riješili."

Da su kojim slučajem glavu raskrvarili navijači s dijela tribine na kojem su bili navijači Dinama - što misli Mamić kakve bi bile sankcije?: "Teško je to reći; mi, što opravdano što neopravdano, imamo vrlo loš imidž u Europi, ali takva nam je očito sudbina." Hoće li se Dinamo žaliti i pokušati možda za "zelenim stolom" promijeniti rezultat: "Ma ne, bio bi to uzaludan trud tako da nećemo niti pokušavati."

Uzvrat u Maksimiru igra se već za tjedan dana: "Dva igrača nam neće igrati u uzvratu; Etto i Mandža su dva bitna igrača, ali imamo dosta igrača koji ih mogu zamijeniti i vjerujem u naš prolaz. Red Bull se diže iz utakmice u utakmicu, uostalom već su danas bili bolji nego u prvenstvu, pa će tako biti još opasniji u Maksimiru. Došao im je novi trener i treba mu vremena stoga ih nikako ne treba podcijenjivati, što mi nismo niti napravili, ali pokazali smo kvalitetu i vjerujemo u prolaz", završio je sportski direktor Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!