Nogomet

"Žalimo jer nismo dobili"

Borna Rupnik • četvrtak, 30.07.2009.
"Žalimo jer nismo dobili"
Foto: Nikola Movrić

Da je Dinamo u Salzburgu uistinu odigrao dobru europsku utakmicu potvrdile su i današnje riječi Ivice Vrdoljaka, koji je odmah na početku svog komentara utakmice spomenuo žal zbog neostvarene pobjede. No, i austrijskih 1:1 nudi razloge za optimizam...

"Neriješen rezultat s postignutim golom u gostima je dobar, ali žalimo jer nismo dobili", rekao je Ivica Vrdoljak na današnjoj konferenciji za medije i sažeo opći dojam o Dinamovoj predstavi u Mozartovom gradu. Međutim, u modrom taboru prevladavaju pozitivni tonovi.

"Svi ste vidjeli da smo kvalitetnija ekipa", nastavio je Vrdoljak, "i mislim da ćemo proći u sljedeći krug. Neka navijači u Zagrebu na tribinama prirede pakao, a mi ćemo pružiti još bolju i igru na terenu".

Pritom se ne želi opterećivati razmišljanjima može li Red Bull značajno popraviti svoj nastup. "Ne znam mogu li što promijeniti za uzvrat. Marc Janko će im sigurno nedostajati. Ali budemo li mi dominirali, smatram da naš prolaz ne bi trebao doći u pitanje".

PRODAJA ULAZNICA

Prodaja ulaznica za susret protiv Red Bulla počinje u petak, 31. srpnja, u 9 sati na Dinamovom kiosku na križanju Svetica i Maksimirske ulice. Kako sada stvari stoje, južna će tribina također biti otvorena za domaće navijače.

Cijene ulaznica:
Sjever dolje: 40 kn
Jug: 40 kn
Istok: 70 kn
Zapad dolje: 100 kn

Jučerašnji je Dinamo bio vidljivo bolji od onog iz Erevana. Vrdoljak se potrudio objasniti zašto: "Mi smo u drugom pretkolu izvukli Pjunik, jednog od najtežih mogućih protivnika. Oni su bili u punoj natjecateljskoj formi, a nama je to bila tek prva službena utakmica u novoj sezoni. Ne želim uspoređivati suparnike, neki nam odgovaraju više, neki manje, ali uočljivo je da igramo sve bolje".

Dinamo tijekom vikenda čeka nova domaća obaveza, a igrači se raduju neprestanom igranju, tvrdi Ivica Vrdoljak: "Neće biti teško vratiti se u HNL. Svi volimo utakmice, trebaju nam za dizanje forme i samopouzdanja. Ne smeta nam taj ritam".

Javnosti se obratio i Dejan Lovren, novopečeni hrvatski reprezentativac, koji je nekoliko sati prije nastupa na Red Bull Areni dobio pozivnicu izbornika Slavena Bilića. "Presretan sam zbog toga. Nisam očekivao poziv, ali mislim da sam ga dobrim igrama zaslužio. Nije mala stvar postati reprezentativac s 20 godina i zato želim zahvaliti izborniku na ukazanom povjerenju".

Sinoć je vodio velike bitke s jedinim strijelcem austrijskog sastava, prekaljenim Alexandreom Zicklerom: "Nije bilo tučnjave, ali je bilo dosta natezanja s njime. Snažan je i viši je od mene. Istina, zabio nam je gol, ali mislim da je cijela obrana odradila dobar posao".

Član uprave kluba Siniša Jagodić odradio je i kratak monolog na temu "ne želimo komentirati suđenje, ali...". Naglasio je da je Dinamo prema brojnim statističkim pokazateljima bio bolja momčad, a potom je počeo nabrajati: "Prekršaj nad Glavinom prije gola Red Bulla i u akciji prije, prekršaj nad Moralesom na 17 metara, jedanaesterac nad Papadopoulosom, deseci nedosuđenih prekršaja, posebno nad Mandžukićem, sviranja kraja utakmice umjesto prekida, prekršaj Janka na Glavini bez lopte - mislim da bi se tu mogla iščitati namjera. Mandžukićevo isključenje ne treba komentirati, iako ga ne želimo opravdati za dobivene kartone. Pozivam navijače da nam daju podršku i da zajedno pobijedimo nepravde".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!